Karu näky EM-stadionilla herättää pelkoa: "Skandaali"

Englanti ja Tanska pelasivat torstaina 1–1-tasapelin Frankfurt Arenalla. EM-stadionin heikko nurmialusta aiheutti pelaajille suuria ongelmia, joka on kerännyt kritiikkiä jo maaliskuusta alkaen.

Englannin tähtihyökkääjä Harry Kane teki torstain huippuottelun avausmaalin ennen kuin Morten Hjulmand tasoitti pelin. Kamppailun jälkeen Frankfurt Arenan hämmentävän surkeat kenttäolosuhteet nousivat otsikoihin.

– Nurmi oli vaarallinen, kun kengät jäivät siihen jumiin. Jotkut pelaajat ovat hyvin räjähtäviä ja tekevät nopeita suunnanmuutoksia, mikä voi aiheuttaa pieniä vammoja, Tanskan maalintekijä Hjulmand kertoi VG:lle.

Huolestuttava näky Kyle Walkerista aiheutti pelkoa englantilaisfanien keskuudessa ensimmäisellä puoliajalla. Manchester Cityn tähti joutui istumaan tuskissaan liukasteltuaan kentällä.

– Nurmi näytti antavan periksi. Onkohan Walker pomppinut eteenpäin ja loukannut itsensä? Se irtoaa kaikkialta, Englannin entinen maajoukkuehyökkääjä Alan Shearer hämmästeli BBC:n studiossa.

– Kenttä ei ollut kovin hyvä. Kun pelaat tuollaisella kentällä, et ole koskaan varma, mihin astut... Saatat liukastua, ja se voi tulla sinulle kalliiksi, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate kommentoi pelin jälkeen.

– On skandaali, että kenttä on sellainen kuin se on! Pelaajat vain seilaavat ympäriinsä, kuvaili Norjan entinen maajoukkuepelaaja Brede Hangeland.

Saksan EM-tähti Jamal Musiala nostatti kentän kunnosta haloon jo maaliskuussa, kun hän oli pelannut samalla stadionilla Hollantia vastaan.

– Minusta tuntui, että liukastuin joka liikkeellä. Se on vaarallista, Musiala sanoi Saksan 2–1-voiton jälkeen.

EM-isäntien päävalmentaja Julian Nagelsmann ei myöskään muistele Frankfurt Arenan nurmea lämmöllä. Saksa pelaa sunnuntaina kyseisellä stadionilla Sveitsiä vastaan.

– Katastrofi, Nagelsmann sanoi Bildin mukaan maaliskuussa pelatun lämmittelyottelun jälkeen.

Frankfurt Arenan on määrä isännöidä EM-kisojen aikana myös lohko-ottelu Slovakian ja Romanian välillä, sekä yksi neljännesvälierien pudotuspeliotteluista.

Lue myös:

    Uusimmat