Englannin pelaajille kovia syytöksiä Kolumbian valmentajalta: "Osasimme odottaa tällaista peliä"

0:51

Jalkapallon MM-kisojen puolivälieristä rankkaritappion myötä pudonneen Kolumbian päävalmentaja Jose Pekerman ei sulata englantilaisten tapaa pyrkiä vaikuttamaan tuomioihin pelin aikana.

Englanti selvitti Kolumbian lisäajan 1-1-tasoitusmaalista huolimatta tiensä kisojen kahdeksan parhaan joukkoon rangaistuspotkukilpailun 4-3-voitolla.

Pekermanin mukaan englantilaiset yrittivät ottelun aikana toistuvasti vedota amerikkalaistuomari Mark Geigeriin, mikä vaikutti Kolumbian pelirytmiin haittavasti.

– Oli monta tilannetta, kuten odotimmekin, ja kaikki tiesivät matsista tulevan tällaisen. Mielestäni meidän pitäisi pystyä suojelemaan jalkapalloa, Pekerman kommentoi.

– On epämukavaa pelata ottelua, kun tuomarien tuomiot ovat tällaisia.

Pekerman näki vastustajan pelissä jopa tahallista tuomarin harhauttamista.

– Pelaaja teki rikkeen, ja he yrittävät saada tuomarin antamaan varoituksen toiselle pelaajalle. Tällaisen pelin kanssa tulee paljon sekannusta. Kaikki nuo tilanteet ovat ratkaisevia, Pekerman perusteli.

Pekermanin mukaan ottelussa vihellettiin rikkeitä liian heppoisin perustein. Peli oli tämän takia hyvin rikkonaista.

Englanti meni 57. minuutilla 1-0-johtoon Harry Kanen rangaistuspotkulla, kun Tottenhamin tähtihyökkääjä oli kammettu nurmen pintaan.

Kolumbilaisista kaikkiaan kuusi pelaajaa sai varoituksen Englannin selvittyä kahdella. Keltapaidat pääsivät itsekin kertaalleen melko vähällä, kun Wilmar Barriosin tahallinen pukkaus Jordan Hendersonin leukaan aiheutti vain keltaisen kortin.

Pekerman antoi myös tunnustusta Englannille.

– Ottelu oli hankala, mutta se ei tarkoita, etteikö Englanti olisi pelannut hyvin. Pelissä oli tempoa ja vauhtia, mutta aina kun saimme pallon boksiin, pelaajani eivät olleet viileitä ja valmiita. He pelkäsivät vähän.

– Emme käyttäneet peliämme luodaksemme enemmän vaaraa, Pekerman näki.

Englanti kohtaa lauantain MM-puolivälieräottelussa Ruotsin, joka voitti omassa kamppailussaan Sveitsin 1-0.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja