Jalkapallon maailmanmestarin hurja potku jenkkifutiksessa poiki hedelmää – NFL-seura tarjosi suoraa paikkaa kokoonpanoon: "Voisi olla ensimmäinen nainen, joka pelaa miesten kanssa"

Yhdysvaltojen paidassa jalkapallon MM-kultaa kesällä juhlinut Carli Lloyd vieraili NFL-seura Philadelphia Eaglesin harjoituksissa ja teki suuren vaikutuksen potkutaidoillaan.

Lloyd sai useita lähestymisiä eri NFL-seuroilta ja yksi tarjosi jopa suoraa paikkaa avaukseen tulevaan kauteen valmistavaan harjoituspeliin.

– Hän sai uuden puhelun toiselta NFL-seuralta. He olisivat halunneet laittaa hänet jo torstaisen ottelun kokoonpanoon, mutta hän pelaa silloin maajoukkueen kanssa, joten se ei onnistunut, Lloydin valmentaja Martin Rogers kertoi Fox Sportsille.

Rogers uskoo kuitenkin, että Lloyd voisi olla se nainen, joka rikkoo rajan NFL:ään.

– Hän on mielestäni täydellinen siihen rooliin. Hän rakastaa painetta. Hänellä on naisten yksi maailman kovimmista potkuista ja hän olisi ideaali ehdokas siihen. Mietimme sitä, että mitä se tekisi koko urheilulle. Hän olisi ensimmäinen nainen, joka pelaa oikeasti miesten kanssa ja mitä se tekisi tasa-arvolle, Rogers toteaa.

Lloyd oli täräyttänyt viime viikolla Eaglesin harjoituksissa ensiyrittämällä hurjan 55 jaardin (reilut 50 metriä) potkumaalin. Viime kaudella NFL:n onnistumisprosentti yli 50 jaardin potkuissa oli reilun 60 prosentin luokkaa. Hän ei itse tiennyt, että potkumaali oli kuvattu ja huomasi vasta harjoitusten jälkeen saaneensa rutkasti viestejä suorituksestaan.

Yhdysvaltojen maajoukkueessa 282 ottelua pelannut ja 114 maalia viimeistellyt Lloyd uskoo, että hän pystyisi toimimaan NFL:ssä potkaisijana.

– Olen todella varma siitä. Mikseivät naiset voisi potkaista? Se on vähintään sen arvoista, että siitä keskustellaan. Minulla on yksi naisjalkapalloilun parhaista potkuista. Siinä olisi vain kyse siitä, että pitäisi totutella isoihin ukkoihin NFL:ssä, mutta mikään ei pelota minua, Lloyd sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat