Tässäkö uusi koripallon supertähti? Pystyy donkkaamaan ilman hyppäämistä: "Se on kuin auringonpimennys, kun hän käy korilla"

23-vuotias senegalilainen Tacko Fall dominoi tällä hetkellä koripallon yliopistosarjoja ja on matkalla NBA:n uudeksi supertähdeksi.

Sadat tuhannet ihmiset ovat lumoutuneet Fallin suorituksista. People-lehti kuvailee Fallia pelaajaksi, joka pystyy donkkaamaan ilman hyppäämistä. 

– Se on kuin auringonpimennys, kun hän menee korille. Hän sulkee kaiken muun ulkopuolelle. Olen nähnyt hänen ilmeensä, kun hän lähestyy koria ja yhtäkkiä kukaan ei voi nähdä mitään hänen ympärillään tai takanaan. Kaikki katoaa, joukkueen valmentaja Johnny Dawkins sanoo.

Fallin avut eivät rajoitu pelkästään hurjaan 2,29 metrin pituuteen. Hänen heittoprosenttinsa on 75 ja puolustustehtävissä hänen käsien välille tulee mittaa 2,54 metriä.

– Olen saanut lahjan, monet eivät saa samanlaisia mahdollisuuksia kuten minä, Fall sanoo.

Senegalilainen saa toukokuussa tutkinnon yrittäjyydestä ja psykologiasta, mutta työura tulee todennäköisimmin koostumaan suurelta osin koripallosta. 

– Tunnen, että minulla on kyvyt ja kokoa pelata parhaimmalla tasolla, Fall toteaa.

Jos Fallista tulee NBA-pelaaja, olisi hän aktiivipelaajista kaikkien pisin. Kaikkein pisimmät pelaajat sarjan historian aikana ovat olleet Manute Bol (pelasi 1985-1995) ja Gheorghe Muresan (pelasi 1993-2000). Molemmat olivat 231-senttisiä.

Lue myös:

    Uusimmat