Jalkapallolegenda Matthäus hämmästelee Neymarin toimintaa: "Tarvitsemme hänen kaltaisia pelaajia, emme tuota"

Jalkapallon MM-kisoissa brasilialaistähden Neymarin kohutemput ovat olleet kovan keskustelun kohteena Meksiko-neljännesvälieräottelun jälkeen. Erityisesti keihäänkärkeen nousi Neymarin tempaus toisella puoliajalla, kun hän syyllistyi ylidramatisointiin pienen kolhun jäljiltä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu Brasilian ja Meksikon neljännesvälieräottelusta.

Puhuttaneessa tapauksessa Neymar makasi maassa kontaktitilanteen jäljiltä. Samassa yhteydessä Meksikon keskikenttäpelaaja Miguel Layun tuli hakemaan pallon pois Neymarin hallusta, minkä yhteydessä Layun hipaisi brassitähden jalkaa.

Pieni hipaisu johti hyvin dramaattiseen elehdintään.

MM-kisojen lehtereiltäkin bongattu saksalainen jalkapallolegenda Lothar Matthäus hämmästelee Neymarin toimintaa. Matthäusin mukaan taiturimaisen brasilialaishyökkääjän ”ei tarvitsisi tehdä” nähdyn kaltaisia tempauksia.

– Hän on loistava pelaaja, aivan maailman parhaita. Miksi hänen pitäisi filmata?, Matthäus kyseli Reutersin mukaan.

– Ei se tuo hänelle sympatiaa. Diego Maradona ei filmannut, Lionel Messi ei tee sitä. Tarvitsemme Neymarin kaltaisia pelaajia, mutta emme tuota, Matthäus sanoi filmaamiseen liittyen.

Matthäus jakoi kritiikkiä myös Kolumbian suuntaan. Neljännesvälierässä Englantia vastaan Matthäusin mukaan Kolumbian pelaajat syyllistyivät Neymarin tapaan kalasteluun ja filmaamiseen.

– 1990-luvulla heillä oli yksi Carlos Valderrama, nyt heitä on kuusi, Matthäus heitti kielikuvan varsin värikkääseen kolumbialaislegendaan liittyen.

– En tykkää tuosta kaikesta provosoinnista ja filmaamisesta, enkä voi ymmärtää sitä, miksi pelaajat suorastaan tykkäävät huijata. VAR:n (videotuomarisysteemi) avulla tuon ei pitäisi olla edes mahdollista, Matthäus mietti.

Jalkapallon MM-kisojen puolivälierät lähtevät liikkeelle perjantaina. Tuolloin vastakkain ovat Uruguay ja Ranska sekä Brasilia ja Belgia. 

Lue myös:

    Uusimmat