Jaguar Land Rover brändää itsensä uusiksi – tällaisia nimiä sen autot kantavat jatkossa

James Bond -stunttikuski laittoi Range Rover Sportin uskomattomaan testiin Islannissa 6:45
James Bond -stunttikuski laittoi Range Rover Sportin uskomattomaan rääkkiin Islannissa. Katso koko tempaus videolta.

Jaguar Land Rover on ilmoittanut, että se tunnetaan tästä eteenpäin nimellä JLR. Samalla se kertoi muutoksesta brändivalikoimassaan.

Jaguar Land Roverin alla on myyty yhtiön nimen mukaisesti sekä Jaguareja että Land Rovereita.

Lisäksi se on myynyt jo 1970-luvulta asti Range Roveria, joka oli pitkään työkalumaisempia Lantikoita ylellisemmän maasturimallin nimi. Sittemmin Range Roverkin on laajentunut suuremmaksi perheeksi Sporteineen, Evoqueineen ja Velareineen. Toki olemassa on myös perusmalli nimeltä Range Rover. Tosin sekin on virallisesti Land Rover Range Rover. Sekavaa, ehkäpä?

Range Roverit ovat olleet niitä, joita vähän vähemmän kurataan metsäpoluilla, kun taas Land Roverit – siis Discoveryt ja Defenderit – ovat olleet oikeastikin maastossa liikkuvien valintoja.

Nyt Jaguar Land Rover on ilmoittanut selkeyttävänsä brändivalikoimaansa. Hiljattain lähes 17 miljardin euron lisäinvestoinneista sähköautoihin ilmoittanut brittikonserni JLR jatkaa tulevaisuuteen neljällä eri brändillä. Ne ovat aiempaa ylellisemmäksi muuttuva Jaguar, luksusmaastureihin keskittyvä Range Rover, perhekeskeisempiä maastureita tarjoava Discovery ja maastoon luotu Defender.

Land Rover -nimen kerrotaan jäävän elämään JLR:n maastureissa "autenttisuutta ja merkityksellisyyttä" lisäävänä merkkinä. Toisin sanoen yhtiön maastureihin lätkäistään Land Roverin ikoninen logo, vaikka autot eivät virallisesti Land Rover -nimeä enää kannakaan.

JLR tulee rukkaamaan myös jälleenmyyjäverkostoaan. Tarkoituksena on, että jotkin myymälät tarjoavat kaikkia JLR:n merkkejä, kun taas osa keskittyy yksittäisiin brändeihin. Tyyliltään uudet autoliikkeet tulevat olemaan luksukseen ja nykyistä ylellisempään asiakaskokonaisuuteen keskittyviä.

Lue myös:

    Uusimmat