Brittivalmistajan autoihin navigaattori, joka löytää minkä tahansa paikan maailmasta vain kolmella sanalla – näin se toimii

Video havainnollistaa: Hitaampi ja nopeampi tapa käyttää navigaattoria 0:16
KATSO MYÖS: Tämä kikka toimii sinunkin navigaattorissasi. Kokeile, niin et enää ikinä naputtele pitkiä osoitteita perinteiseen tapaan!

Jaguar Land Rover tuo autoihinsa what3words-navigaattorin.

Miltä kuulostaisi navigaattori, joka löytää minkä tahansa paikan maailmasta vain kolmen sanan perusteella? Uskomattomalta, arvatenkin, mutta tällainen järjestelmä on jo olemassa.

What3words-osoitejärjestelmää käyttäviä navigaattoreita on aiemmin nähty muun muassa Mersuissa, Mitsubisheissä, Subaruissa ja Lamborghineissa. Pian se on tarjolla myös brittikonserni Jaguar Land Roverin autoihin ilmaisena OTA-päivityksenä.

W3W-järjestelmässä koko maapallo on jaettu 3x3 metrin kokoisiin ruutuihin, joista jokaiselle on annettu täysin uniikki kolmesta sanasta koostuva tunnus. Esimerkiksi MTV Uutisten toimituksen pääovi sijaitsee lokaatiossa halkoa.erinomainen.toivomus. Helsingin kauppatorin laidalla sijaitseva Havis Amanda -patsas eli tuttavallisemmin Manta puolestaan on suurimmilta osin ruudussa lomailija.puraisu.vaimo, mutta hieman myös viereisten ruutujen puolella.

W3W on näppärä ja erittäin tehokas paikannustapa verrattuna esimerkiksi perinteiseen katuosoitteeseen, jonka pohjalta voi olla vaikea löytää tarkkaa sijaintia. Sen käyttö ei kuitenkaan ole vielä kovin yleistä.

W3W tulee tarjolle kaikkiin uusiin Jaguareihin ja Lantikoihin. Se tulee ladattavaksi myös muihin markkinoilla oleviin Pivi Pro -multimediajärjestelmällä varustettuihin malleihin.

Lähteet: Jaguar Land Rover, what3words

Lue myös:

    Uusimmat