Huh, mikä kokoero! Tältä 50-vuotias maasturi-ikoni näyttää modernin vastineensa rinnalla

50 vuotta täyttävä Range Rover saa juhlan kunniaksi rajoitetun erikoisversion 9:12
50 vuotta täyttävä Range Rover saa juhlan kunniaksi rajoitetun erikoisversion. Katso videolta, miten massiiviselta tämän päivän Range Rover näyttää alkuperäisen mallin rinnalla.

50-vuotiasta Range Roveria on myyty historiansa aikana yli miljoona kappaletta. Juhlavuoden kunniaksi valmistaja tuo myyntiin rajoitetun erikoisversion.

Brittimaasturi Range Rover on ehtinyt miehen ikään. 

Äijämäistä eleganssia puhkuva järkäle täyttää näinä päivinä 50 vuotta. Ensimmäinen Range Rover esiteltiin kesällä 1970.

Rouheasta työjuhdasta on aikojen saatossa sukeutunut edustusluokan luksusmaasturi.

Ensimmäinen Louvressa esillä ollut auto

Nykyisin Rangen tapaa pikemminkin esikaupunkikartanoiden pihasoralta kuin murtomaiden sudenkuopista. Juhlan kunniaksi Range Rover valmistaa retrosarjan, jonka tuotanto rajoittuu hyvinkin osoittelevasti 1970 yksilöön.

Ja tietenkin merkki ylpeänä esittää menneitä sankartekojaan. Ketteryydestään kuulu maastoauto on esimerkiksi selvittänyt Panaman ja Kolumbian rajalla sijaitsevan, lähes läpäisemättömänä pidetyn Darien Gapin suo- ja sademetsäalueen.

Maastokelpoisuudesta kielii myös kuulun Pariisi-Dakar-rallin voitto, jopa kahdesti. Maasturilla oli myös kunnia olla ensimmäinen koskaan Pariisin Louvre-museoon näytteille asetettu auto.

Ensimmäinen maasturi ABS-jarruilla

Range Roveria voi myös pitää eräänä maasturiheimon teknisenä edelläkävijänä. Se oli ensimmäinen maastoauto, jossa oli jatkuva neliveto heti lanseerauksesta lähtien.

Vuonna 1989 Range Roveriin asenettiin lukkiutumattomat ABS-jarrut - ensimmäisenä maasturina maailmassa.

Kolmea vuotta myöhemmin autoon ympättiin aimo annos ajomukavuutta. Vuonna 1992 siitä tuli maailman ensimmäinen maasturi joka oli varustettu elektronisella luistonestojärjestelmällä (ETC) ja automaattisella elektronisesti ohjatulla ilmajousituksella.

Viimeistään tässä vaiheessa matka kartanokansan sydämiin alkoi toden teolla.

Vuonna 2012 uusimman sukupolven Range Roverista tuli maailman ensimmäinen maasturi, jonka itsekantava korirakenne on alumiinia.

Range Rover ”Fifty” sisältää useita räätälöityjä yksityiskohtia. Erityinen Fifty-mallimerkintä löytyy auton ulkopuolelta sekä sisätilojen pääntuista, kojelaudasta ja valaistuista ovien kynnyslistoista.

Erikoispainoksen saa sekä vakio- että pitkän akselivälin korimalleina. Värivaihtoehtoja on neljä. Valikoimassa on useita voimalinjoja; bensiini, diesel sekä plug-in-hybridi P400e.

Neljänteen sukupolveen ehättänyttä Range Roveria on malliston elinkaaren aikana myyty yli miljoona kappaletta.

Lähde: Range Rover

Lue myös:

    Uusimmat