Mainos

Jaakonsaari: kansalaisten hyvinvointi tärkeintä EU:n kehittämisessä

Jaakonsaaren mukaan niin Emu-hankkeessa kuin EU:n kehittämisessäkin on välttämätöntä turvata hyvinvointiyhteiskunnan perusrakenteet ja työllisyys. Vain näin saadaan EU:n muutoksille ja Emulle kansalaisten oikeutus.

Oulussa saksalais-suomalaisessa talousseminaarissa puhunut työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.) totesi, että Emu-hankkeessa samoin kuin EU:n kehittämisessä on käytännön onnistumisen kannalta välttämätöntä, että hyvinvointiyhteiskunnan perusrakenteet ja työllisyys turvataan.

-Kansalaiset on saatava vakuuttumaan siitä, että syvenevä ja laajeneva EU sekä Euroopan talous- ja rahaliitto Emu ovat hyviä ratkaisuja, jotka lisäävät heidän hyvinvointiaan, Jaakonsaari huolehti. EU:n muutoksille sekä Emulle on hänen mukaansa saatava kansalaisten oikeutus.

-Suomen rahaliittoon osallistumisen kannalta tärkein kysymys on, että työmarkkinamme kykenevät sopeutumaan uuteen tilanteeseen, jossa ei ole enää valuuttakurssimuutoksiin perustuvaa sopeutumiskanavaa, Jaakonsaari arvioi.

Euroopan sosiaalirahaston kautta kanavoituu meneillään olevana ohjelmakautena yli kolme miljardia markkaa erilaisiin työllisyyttä edistäviin hankkeisiin. -Hankkeissa on Saksan osuus yhteistyökumppanina melkoinen, Jaakonsaari tiivisti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.