Jaakola paljastaa: lähti itse Jokereista – leijonapaita kiinnostaa yhä

Ruotsin jääkiekkoliigan SHL:n puolustavan mestarijoukkueen HV71:n alkukausi on sujunut tahmeasti. Kuluvan viikon alussa HV71 oli sarjataulukossa vasta seitsemäntenä. Jönköpingiläisseuran suomalaispuolustaja Topi Jaakola, 34, näkee vaikeuksiin yhden selkeän syyn.

–  Vaihtuvuus joukkueessa on ollut suurta. Yli puolet viime kaudella pelanneista jätkistä lähti pois. Prosessi on tietyllä tapaa alkanut alusta, ja emme ole oikein pystyneet pitämään vaadittavaa tasoa yllä. Tasomme heittelee liikaa erästä ja pelistä toiseen, Jaakola sanoo.

Maailmanmestari Jaakola siirtyi HV71:n riveihin viime kauden päätteeksi KHL-seura Jokereista. Jokerit tiedotti viime keväänä, että Jaakolan sopimuksessa oli optio, jota seura ja pelaaja eivät kuitenkaan käyttäneet.

–  Totuus on se, että minä päätin sopimuksen purkamisesta, Jaakola kertoo.

Leijona-paita kiinnostaa yhä

Jaakolan visiitti Ruotsin pääsarjaan on hänen urallaan jo kolmas. Aiemmilla kerroilla hän pelasi Södertäljessä ja Luulajassa. Hänen viimeinen Luulaja-kautensa oli 2011–2012, jolloin länsinaapurissa alettiin suosia aktiivisempaa peliotetta tarkkaan puolustuspeliin tähdänneen peruuttelun sijaan.

–  Aikoinaan Luulajassa olimme ensimmäisten joukkueiden joukossa, jotka pelasivat entistä aktiivisemmin ja intensiivisemmin. Siitä se on levinnyt muihin ruotsalaisseuroihin.

–  Pelaajat nauttivat tästä suuntauksesta, ja se on varmasti katsojillekin mieluinen, Jaakola tuumaa.

Jaakola ei ollut mukana Helsingin-maajoukkueturnauksessa, mutta Leijona-paita kiinnostaa häntä yhä. Tällä kaudella Leijonat kiekkoilee sekä olympialaisissa että MM-kisoissa. Näyttöpaikkoja arvokisoihin pääsemiseksi on seuraavaksi tarjolla joulukuun puolivälin Moskovan-turnauksessa.

Esa Keskinen on yhä kuningas

Sujuvaa ruotsia puhuva Jaakola kertoo viihtyneensä Jönköpingissä, vaikka pelit ovat sujuneet ajoittain mollivoittoisesti.

–  Tämä on nättiä seutua järvineen, ja sijainti on hyvä, sillä pelireissut ovat verrattain lyhyitä. Se on kiva plussa KHL-vuosien matkustusrumban jälkeen.

Joukkueessa pelaa tällä hetkellä suomalaisista Jaakolan lisäksi Max Wärn. HV71 onkin tunnettu pitkistä suomalaisperinteistään.

–  Käsittääkseni suomalaispelaajat ovat aina merkinneet paljon seuralle. Erityisesti Esa Keskisen nimi nousee yhä usein pinnalle. Hän on jättänyt aikamoisen jäljen tänne. Tuntuu, että hän on pelaaja ylitse muiden.

Jaakola uskoo, että HV71 pystyy uusiin mainetekoihin vielä tällä kaudella.

–  Kun olemme parhaimmillamme, pystymme kamppailemaan mitä tahansa joukkuetta vastaan. Mutta taso ei saisi heitellä.

Lue myös:

    Uusimmat