Jääkö Lionel Messi Barcelonaan tämän miehen vuoksi? Katalonialaisjätin johtoon pyrkivältä juristilta röyhkeä ele Real Madridin suuntaan: "Jos marsilainen laskeutuisi maahan"

2:30
Barcelona jäi joulukuun 29. päivä 1-1-tasapeliin Eibarin kanssa

Kriisikautta elävä FC Barcelona odottaa tammikuun 24. päivää, jolloin seuralle valitaan uusi presidentti. Ennakkosuosikin viittaa kantaa vuosina 2003-2010 La Liga -jättiä jo kertaalleen johtanut Joan Laporta.

Barcelona nousi Laportan edellisellä kaudella Euroopan parhaaksi seurajoukkueeksi ja Lionel Messi joukkueen ykköstähdeksi. Seitsemän vuoden ajanjakso on yhä Barcelonan historian menestyksekkäin.

Espanjalaismedia uskookin Laportalla olevan parhaat mahdollisuudet vakuuttaa lähtökuopissa oleva Messi jäämään seuraan.

– Minulla on etu, luottamussuhde Leon kanssa. Hän kertoo aina minulle, että kaikki lupaukseni toteutuivat. Hän tietää, että jos annan sanani, pidän sen, Laporta ilmoitti.

– Rakastan Barcelonaa. Rakastan haasteita ja tämä on elämäni tärkein tällä hetkellä. Tietenkin tein silloin virheitä, mutta muistelen mieluummin hyviä aikoja. Opin virheistäni, ja se kokemus auttaa minua olemaan toistamatta niitä, Laporta kommentoi puolestaan paluunsa motiiveja.

Laporta ei ole arkaillut sohia myös verivihollisen Real Madridin suuntaan. Juristinakin toiminut Laporta esimerkiksi kiinnitti jättimäisen kampanjajulisteensa Santiago Bernabeun lähellä sijainneen rakennuksen kylkeen.

– Julisteessa on ripaus hyväksyttävää huumoria ja ironiaa. Sen ei ole tarkoitus provosoida vaan korostaa profiiliani. Uskon heidän (Real Madridin) hyväksyneen sen huumorilla ja sympatialla, Laporta sanoi.

Pelkkään sympatiaan Laporta ei kuitenkaan Real Madridista puhuessaan jää.

– Jos marsilainen laskeutuisi maahan ja näkisi VAR:in, se sanoisi nopeasti videotuomaroinnin suosivan Real Madridia.

Barcelonan presidentiksi on Laportan ohella vahvimmin ehdolla Victor Font.

Tulee valituksi kumpi tahansa, taloudellisessa kurjuudessa viruvalla seuralla on edessään työläs uudelleenrakentaminen.

Lähde: Marca
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja