Espanjan liigan presidentti laski todennäköisyydet Kylian Mbappen siirrolle Real Madridiin – jalkapallojohtajien välit yhä tärviöllä: "Ei ole mahdollisuutta hyväksyä sitä"

Kumpi on parempi, Mbappe vai Haaland? 4:54
Kylian Mbappe vai Erling Haaland? Mestarien liigan studiossa pureuduttiin supertähtien vertailuun

Kylian Mbappen, 24, siirrosta PSG:stä Real Madridiin on huhuttu jatkuvasti vahvemmin viimeisen viiden vuoden ajan. Joka kerta Pariisin oma poika on kuitenkin päättänyt jäädä PSG:hen ja lykätä siirtymistä lapsuutensa unelmakseen väittämään Real Madridiin. Nyt La Ligan presidentti uskoo siirron todella toteutuvan.

Lähimpänä Mbappen siirron ajatellaan toistaiseksi olleen keväällä 2022, jolloin kaikki vaikutti toukokuussa vielä selvältä. Välit seurajohtoon olivat rikki, ja Lionel Messi oli varastanut ison osan parrasvaloista. Ällistyttävä 250 miljoonan euron arvoinen ja kolmen vuoden mittainen sopimus muutti kuitenkin tilanteen. Äveriäs kontrahti ei antanut Mbappelle pelkästään lähes rajatonta pelillistä valtaa, mutta myös otteen seuran urheilullisesta päätösvallasta.

Tänä keväänä Mbappen ja omistajan Nasser Al-Khelaifin välit romahtivat jälleen. Mbappe yllätti seurajohdon ilmoittamalla, ettei hän ole aikeissa aktivoida sopimuksensa jatko-optiota. Seurasi viikkojen mittainen välirikko, jonka aikana ranskalaista ei kelpuutettu PSG:n harjoituskauden kiertueelle. 

Mbappelle ilmoitettiin, ettei seuralla ole varaa päästää häntä lähtemään ilmaiseksi kauden 2023-2024 päätteeksi. Joko hänet myytäisiin välittömästi tai uusi jatkosopimus olisi sorvattava. Kumpaankaan ratkaisuun ei ole virallisesti päädytty, mutta aselepo on löytynyt. Mbappe on jälleen PSG:n pelaavassa kokoonpanossa ja siirtyminen talven siirtoikkunassa vaikuttaa varsin epätodennäköiseltä. Mediatietojen perusteella Mbappe on valmis tulemaan taloudellisissa vaatimuksissa vastaan, jotta hänen lähdöstään seuraavasta taloudellisesta iskusta ei tulisi PSG:lle liian kova.

Siirto Real Madridiin vaikuttaa joka tapauksessa olevan ensi kesänä jälleen entistäkin ajankohtaisempi. Näin tilanteen näkee La Ligan presidentti Javier Tebas.

– Real Madrid -siirron todennäköisyys? Uskon, että hän on ensi vuonna Real Madridissa enemmän kuin 70 prosentin tai 80 prosentin todennäköisyydellä, Tebas sanoi Movistar Plus -kanavan haastattelussa.

Samalla Tebas alleviivasi, etteivät hänen ja Real Madridin presidentin Florentino Perezin välit ole luhistuneen Superliiga-hankkeen osalta korjautuneet.

– Tavassamme ajatella eurooppalaista jalkapalloa on pohjattoman suuri ero. Minulla ja suurimmalla osalla Espanjan liigan seuroista ei ole mahdollisuutta hyväksyä sitä, että suuret seurat määritteleisivät rahan kohtalon ja jakelun eurooppalaisessa jalkapallossa, Tebas linjasi. 

Maalikooste: PSG - Dortmund 1:22
PSG ja Kylian Mbappe aloittivat Mestarien liiga -syksyn voitokkaasti – ranskalainen venytti verkkoja välittömästi

 

Lue myös:

    Uusimmat