Mainos

Jaakko Lehtonen MEK:n johtoon

Matkailun edistämiskeskus saa vihdoin uuden johtajan. Tasavallan presidentti on nimittänyt johtajan virkaan varatuomari, ekonomi Jaakko Lehtosen syyskuun alusta.

Johtajan virka on ollut auki jo lähes kaksi vuotta. Kesällä kaksi vuotta sitten virkaan ei ilmoittautunut riittävästi pätevää väkeä, joten seuraavana syksynä pantiin haku uudelleen käyntiin. Tuolloinkaan ei päteviä löytynyt. Viime vuonna Matkailun edistämiskeskuksesta tehtiin laaja selvitys. Tässä ns. Kari Örterlundin raportissa arvioitiin keskuksen tehtäviä uudelleen. Raporttia käsiteltiin viime joulukuussa myös hallituksessa. Toukokuussa annettiin kolmas kuulutus viran täyttämisestä. Määräajassa ilmoittautui virkaan kaikkiaan 30 ehdokasta. Valinnassa käytettiin suorahakuihin erikoitunutta konsulttia. Ykkösehdokkaaksi tuli Lehtonen. Lehtonen, 48, on vuodesta 1970 toiminut Valion palveluksessa vientitehtävissä. Nykyisin hän toimii Valion tuoretuotteiden ja jäätelön vientijohtajana.

Matkailun edistämiskeskus eli MEK on kauppa- ja teollisuusministeriön alainen virasto. Sen tehtävinä on markkinoida Suomeen suuntautuvaa matkailua, edistää kotimaanmatkailua, pitää yhteyttä matkailuyrittäjiin ja alan yhteisöihin, tehdä aloitteita matkailuasioissa sekä avustaa ministeriötä matkailualan kansainvälisessä yhteistyössä.

MEKin virastomaisuutta on monessa yhteydessä arvosteltu. Myös Österlundin raportissa kiinnitettiin tähän asiaan tarkkaa huomiota. Österlund esitti, että MEK muutettaisiin toimimaan säätiöpohjalla. Tätä ehdotusta ei ole kuitenkaan pidetty riittävän perusteltuna. MEKin toimintaan päätettiin kuitenkin tehdä muutoksia Österlundin esityksen pohjalta. Kotimaassa MEKin perinteinen matkailun edistämistoiminta koskee vastedes lähinnä uusia matkailuhankkeita ja niiden markkinoinnin yhteensovittamista. Ulkomailla MEK on siirtämässä toimintansa painopistettä Pohjoismaista muille markkinoille. Myös MEKin johtokuntaa on päätetty supistaa olennaisesti. Samalla johtajan asemaa on vahvistettu.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.