Jaakko Heinimäen kassi:

- 3 punasipulia - 2 granaattiomenaa - 4 punajuurta - kyssäkaali - vuohenjuustoa - siskonmakkaroita

Hans Välimäen ja Jaakko Heinimäen menu:

Gratinoitu sipulikeitto

3 punasipulia 3 dl vettä timjamia 1 valkosipulin kynsi suolaa, pippuria 50 g raastettua Mustaleima -juustoa

Leikkaa sipulit pieniksi ja karamellisoi ne pannulla kullanruskeiksi. Lisää nesteet sekä mausteet ja keitä hiljaisella tulella noin 15 minuuttia. Lisää juusto ja gratinoi uunissa 5 min. Tarjoile.

Siskonmakkara-wallenberg ja glaseerattua kyssäkaalia, yrttiöljyä

100 g siskonmakkaraa 2 kyssäkaalia 100 g voita timjamia suolaa, pippuria 1 dl vettä 50 g sokeria

Leikkaa makkarat auki ja pursota muotteihin. Paista uunissa tai pannulla. Leikkaa kyssäkaali kynsiksi ja keitä vesi-voiseoksessa 5 min. ja glaseeraa. Tarjoile.

yrttiöljy

1 dl oliiviöljyä basilikaa ruohosipulia suolaa, pippuria sokeria 1 valkosipulin kynsi

Aja seos tehosekoittimessa hienoksi ja tarkista maku ja tarjoile.

Paistettua camembert -juustoa ja punajuuribalsamicoa

Leivitä juusto munalla sekä korppujauholla ja paista öljyssä.

Punajuuret

2 punajuurta 50 g sokeria 1 dl balsamiviinietikkaa timjamiavettä

Kiehauta juuret. Lisää mausteet ja keitä kypsäksi - keitä liemi siirapiksi ja tarjoile.

Granaattiomenashotti

2 granaattiomenan mehu 2 rkl sokeria

Sekoita ja kaada lasiin.

Sabayon

3 keltuaista 3 rkl sokeria 1 dl valkoviiniä

Sekoita kuohkeaksi vesihauteessa ja kaada lasiin mehun päälle, polta ja liekitä Grand Marinierilla.

Lue myös:

    Uusimmat