Jääkiekon MM-mitalisti kommentoi kohusiirtoaan Venäjälle – "En usko, että minä tai muut KHL-pelaajat voivat vaikuttaa Ukrainan tapahtumiin"

Slovakialaismaalivahti Julius Hudacek siirtyy KHL:n Barys Nur-Sultaniin. Vuoden 2012 MM-hopeamitalisti kertoi allhockey.ru:lle, että ei usko KHL-pelaajien voivan vaikuttaa Venäjän toimintaan.

Hudacekin siirto aiheuttaa ihmetystä, sillä hän oli vielä viime maaliskuussa auttamassa ukrainalaisia. 34-vuotias Hudacek pelasi Kladnon ja Prahan välisessä ottelussa, jossa kerättiin rahaa ukrainalaisille, jotka olivat joutuneet pakenemaan sotaa kotimaastaan.

Lukuisat jääkiekkoilijat ovat saaneet kritiikkiä siitä, että he pelaavat Venäjällä maan Ukrainaan kohdistuneesta hyökkäyksestä huolimatta. Hudacek sanoi, että pelaajilla ei ole todellista vastuuta Venäjän ja Ukrainan välisistä tapahtumista.

– Se oli moraalinen dilemma, että palaisinko KHL:ään. En kuitenkaan usko, että minä maalivahtina tai muut KHL-pelaajat voivat vaikuttamaan Ukrainan tapahtumiin. Emme voi vaikuttaa siihen, jatkuvatko venäläisten toimet vai ei, Hudacek totesi.

Hudacek pelasi viime kaudella Sparta Prahan ja Dinamo Riian riveissä. Ennen KHL-vuosiaan hän on pelannut Slovakian ja Ruotsin pääsarjaa. Hudacekilla on kolme Slovakian mestaruutta ja hänet valittiin kaudella 2014-2015 Ruotsin SHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Lue myös:

    Uusimmat