Jääkiekkoliiton lisenssikomitea hyväksyi viimein FPS:n hakemuksen – Mestis-kausi pelataan 14 joukkueen voimin: "Kukaan ei ole nostamassa käsiään pystyyn"

Jääkiekkoliiton lisenssikomitea on hyväksynyt FPS:n hakemuksen nousta sarjaporrasta ylemmäksi. Seura onnistui täyttämään Jääkiekkoliiton selvityspyynnöt, minkä vuoksi lisenssi voitiin myöntää.

Mestis ilmoitti aiemmin keväällä olevansa valmis laajentamaan sarjaa 14 joukkueeseen. Vain FPS ja Kiekko-Espoo osoittivat kiinnostuksena Mestis-paikkaa kohtaan. Kiekko-Espoolle myönnettiin lisenssi jo aiemmin, mutta FPS joutui vielä painimaan muutaman selvityspyynnön kanssa.

FPS:n suurin ongelma oli joustokaukalon puute. FPS sai kuitenkin ratkaistua ongelmansa Forssan kaupunginvaltuuston avustuksella. FPS toimitti myös vastauksensa Jääkiekkoliiton selvityspyyntöihin ajallaan, joten Mestis-lisenssi voitiin seuralle myöntää.

– Tärkein asiahan oli se joustokaukalokysymys, jota kaupungin elimissä pompoteltiin. Kokonaisuutena päätös tuli kuitenkin aika nopeasti. Viime maanantaina Forssan kaupunginvaltuusto päätti, että joustokaukalo tulee, joten siihen löytyi rahat, Jääkiekkoliiton lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro kertoo MTV Urheilulle.

– Meillä oli muutamasta asiasta selvityspyyntöjä, ja saimme ne viime perjantaina. Näiden kahden asian yhteisvaikutuksen myötä pystyimme tekemään päätöksen siitä, että Forssalle voidaan myöntää ensi kaudeksi lisenssi.

Koronaviruksen luoma taloudellinen epävarmuus on luonut haasteita monille urheiluseuroille. Toistaiseksi kaikki 14 Mestis-lisenssin saanutta joukkuetta ovat kuitenkin ilmaisseet pelaavansa ensi kaudella Mestiksessä.

– Kukaan ei ole päätösten jälkeen kertonut, että olisi nostamassa käsiään pystyyn. Totta kai koronatilanne aiheuttaa sen, että koko ajan pitää olla antennit pystyssä niin seuroissa kuin Jääkiekkoliitossakin, Soro sanoo.

Koronavirustilanteen vuoksi ensi kaudella ei pelata Mestiksen ja Suomi-sarjan välisiä nousukarsintoja lainkaan. Tämä antaa seuroille mahdollisuuden pitää taloustilanteensa paremmin hallinnassa.

– Pitää muistaa, että ensi kaudella yksikään joukkue ei putoa. Nyt seurat voivat matalammalla profiililla koota joukkuetta, eikä tarvitse kauheasti sitä, pystyvätkö he pitämään sarjapaikkansa. Se ehkä vähän helpottaa sitä tilannetta, Soro kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat