Mainos

Jääkarhujen tilanne huolettaa arktisen alueen maita

Arktisen alueen maat ovat erittäin huolissaan jääkarhun tulevaisuudesta. Tuoreen raportin mukaan ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on ainoa tapa säilyttää laji.

- Kiihtyvä ilmastonmuutos ja sen vaikutukset ovat tähän päivään mennessä jo todella huolestuttavia, ja tulevaisuudessa vaikutukset vielä kasvavat, toteavat Kanada, Tanska, Norja, Venäjä ja Yhdysvallat lausunnossaan.

Maat tekivät ensimmäisen sopimuksen jääkarhujen suojelusta jo vuonna 1973 - tosin tuolloin suurin uhka karhuille oli niiden metsästäminen.

Maiden lausunto voidaan nähdä viestinä kansainväliselle yhteisölle, joka kokoontuu joulukuussa miettimään uutta sopimusta ilmastonmuutoksesta Kioton sopimuksen tilalle.

Ilmastonmuutosta pidetään syynä arktisen alueen jään sulamiseen. Tämä puolestaan pienentää jääkarhujen elintilaa. Jääkarhujen on myös vaikeampi tällöin saalistaa hylkeitä ravinnokseen.

Satelliittikuvien mukaan jää on neljän viimeisen kesän aikana ollut pienimmillään. Joidenkin tutkijoiden mukaan jää saattaa hävitä kokonaan tulevaisuudessa, jos lämpimät ajat jatkuvat.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.