Jaajo Linnonmaa ja Anni Ihamäki avoimina Aamulypsy-ohjelman kulisseissa aikoinaan kyteneistä riidoista: "Kävelimme vuoron perään ulos studiosta"

Kumpi kolaroi autonsa, kumpi on ärsyttävämpi? Jaajo Linnonmaa ja Anni Ihamäki haastettiin leikkimieliseen testiin 7:34
Kumpi kolaroi autonsa, kumpi on ärsyttävämpi? Jaajo Linnonmaa ja Anni Ihamäki haastettiin leikkimieliseen testiin

Jaajo Linnonmaa ja Anni Ihamäki kertoivat Huomenta Suomen haastattelussa, ettei heidän aamuradiouransa alku ollut ruusuilla tanssimista.

Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmaa noin 17 vuoden ajan luotsanneet juontajat Jaajo Linnonmaa ja Anni Ihamäki vierailivat sunnuntaiaamuna 10. joulukuuta Huomenta Suomessa kertomassa radiourastaan, ystävyydestään sekä lokakuussa aloittamastaan Anni & Jaajo -podcastista.

Linnonmaa ja Ihamäki aloittivat yhteisen radiotaipaleensa Aamulypsy-ohjelmassa vuonna 2006. Linnonmaa oli tätä ennen luotsannut Radio Suomipopin iltapäiväohjelmaa ja Ihamäki samaisen radiokanavan keskipäivää.

Laajasalon opistossa radiotoimittajan työtä opiskelleelle Ihamäelle oli koulussa terävöitetty, että aamuradio on se juttu, johon pääseminen on hienointa koskaan. Kun Ihamäelle ja Linnonmaalle ehdotettiin aamuradioon siirtymistä, oli Linnonmaa Ihamäen mukaan aluksi vastahakoinen.

Minä sanoin, että mennään nyt pliis. Aika nopeasti huomasimme, että sovimme ainakin aika hyvin yhteen, mutta sanotaanko näin, etten olisi koskaan voinut kuvitella, että siitä tulee mitään niin suurta kuin siitä sitten tuli, Ihamäki kertasi.

Linnonmaa kertoi, että kun kaksikko sitten aloitti aamuradiossa, lähetettiin heidän luokseen radioaseman omistajayrityksen toimesta "maailmanluokan konsultti", joka sanoi heille, että mikäli he jaksavat tehdä aamuradiota kolmen vuoden ajan, niin Aamulypsystä tulee Suomen kuunnelluin aamuohjelma. 

Linnonmaan mukaan Ihamäki katsoi häntä erikoisella ilmeellä konsultin sanat kuullessaan.

– En ole ehkä tähän päiväänkään mennessä saanut vastausta siihen, että miettikö hän, että A) tuo jätkä ei tule jaksamaan kolmea vuotta aamuherätyksiä, tai B) minä en tule jaksamaan tuota jätkää kolmea vuotta, Linnonmaa sanoi.

Ihamäki kertoi ajatelleensa tuolloin, että Linnonmaa on "ihan kiva tyyppi", mutta ettei hän halua tehdä töitä tämän kanssa.

Sanotaan, näin, että jos Annin mielestä radiokoulun jälkeen aamuradio oli kaikkein tärkein juttu, niin minulle oli siihen aikaan ehkä se, että jos pääsin Teatterin vippiin, Linnonmaa kertoi kaksikon näkemyseroista.

Kaksikon mukaan alku aamuradiossa ei ollut ruusuista.

– Me vain tappelimme siellä. Kinastelimme, että kumpi oikeasti johtaa tätä ohjelmaa. Kävelimme vuoron perään ulos studiosta, ja toinen tuli sanomaan, että nyt ihan oikeasti alkaa spiikki, sinun on pakko tulla takaisin, Linnonmaa kertoi.

Lopulta kaksikko kuitenkin oivalsi, ettei heidän tarvitse kinastella keskenään siitä, kumpi vie juontohommaa, vaan puhaltaa sen sijaan yhteen hiileen ja yrittää yhdessä tuumin tehdä ohjelmasta mahdollisimman hyvä.

Katso kaksikon koko haastattelu alla olevalta videolta! Yllä olevalla videolla Anni ja Jaajo heittäytyvät leikkimieliseen kisaan, jossa testattiin, miten hyvin he tuntevat toisensa.

Rakastetut radioäänet Anni ja Jaajo viihdyttävät podcastillaan 17:30
Katso koko haastattelu: Rakastetut radioäänet Anni ja Jaajo viihdyttävät podcastillaan

Lue myös:

    Uusimmat