Aamulypsyssä lopettaneet Jaajo Linnonmaa ja Anni Ihamäki MTV:n haastattelussa – paljastavat, miten ohjelman nimi syntyi: "Hän sai palkinnoksi tornin cd-levyjä"

Jaajo Linnonmaa ja Anni Ihamäki lopettivat Aamulypsy-radio-ohjelmassa – kaksikko muistelee yhteistä taivaltaan 12:58
Jaajo Linnonmaa ja Anni Ihamäki lopettivat Aamulypsy-radio-ohjelmassa – kaksikko muistelee yhteistä taivaltaan

Jaajo Linnonmaa ja Anni Ihamäki aloittivat Aamulypsyssä vuonna 2006.

Radiojuontaja Jaajo Linnonmaa ja Anni Ihamäki juonsivat tänään viimeisen Aamulypsy-lähetyksensä Suomipopin taajuudella.

Kaksikko muisteli MTV Uutisten haastattelussa viimeisen lähetyksen jälkeen, kuinka he kohtasivat radiossa 2000-luvun alussa. Anni juonsi tuolloin keskipäivän lähetystä ja Jaajo iltapäivän. Kaksikko alkoi hiljalleen kokeilla juontamista kahdestaan.

– Huomasimme, että se on niin mukavaa ja kivaa, että rupesimme vuoroin vierailemaan toisemme ohjelmissa. Minulla kun oli lähetys kahdesta kuuteen, Anni parhaimpina päivinä lähti viiden jälkeen kotiin. Jossain vaiheessa tuli sellainen olo, että teet Anni tässä kahta työpäivää, Linnomaa muistelee.

Johtoporras oli huomannut Linnonmaan ja Ihamäen kemian, joten heidät siirrettiin yhdessä aamuun. Kaksikko ei suinkaan keksinyt Aamulypsy-nimeä itse, vaan ensimmäisten työpäivien aikana, lokakuussa 2006, he pyysivät kuulijoilta nimiehdotuksia.

– Kuulijat saivat ehdottaa ja me päätettiin niistä ehdotuksista. Muistan, että sellainen rouva, joka oikeasti kävi aamuisin lypsyllä, kun kuunteli meitä, hän ehdotti Aamulypsy-nimeä. Hän sai palkinnoksi tornin cd-levyjä. Kiitoksia vaan, on ollut ihan hyvä nimi. Ei varmaan arvannut hänkään, että se on käytössä aina, Ihamäki naureskelee.

Linnonmaa myöntää, etteivät he ajatelleet, että ura aamuradiossa kestäisi näinkään pitkään.

– Meidän ensimmäinen yhteinen palaveri oli sellainen, että siellä oli ulkomaalainen radiokonsultti, joka sanoi meille, että jos te kolme vuotta jaksatte tehdä tuolla kemialla, mikä teillä on, teistä tulee Suomen kuunnelluin aamuohjelma. Katseltiin toisiamme ja mietittiin, että tätä ei kyllä kolmea vuotta kyllä jaksa tehdä.

Mikä moka suorassa lähetyksessä on jäänyt mieleen? Entä mitä tapahtuu tulevaisuudessa? Katso yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat