Jäähyväiset manuaalille: BMW:n hetki sitten esittelemä uusi 3-sarja saapuu Suomeen vain automaattina – entistäkin sporttisempi ilme

0:54

Baijerilaisvalmistaja on esitellyt hetki sitten Pariisin autonäyttelyssä aivan uuden 3-sarjan sedanin. Kyseessä on valmistajalle äärimmäisen tärkeä julkaisu.

BMW:n myydyin ja tärkein yksittäinen automalli on 3-sarja.

– Kolmossarja on BMW:n sydän ja sielu, kuvaili BMW:n kehitysjohtaja Klaus Fröhlich esitellessään uutuutta Pariisin automessujen lehdistöpäivillä tiistaiaamuna.

Fröhlich lupasi, että uusi kolmonen on segmenttinsä sporttisin auto.

Suunnittelussa ajettavuus onkin ollut tärkein asia. Uudessakin mallissa painopiste on alhaalla, ja painojakauma optimaalisena pidetty 50:50. Iskunvaimentimet on suunniteltu nyt uudelleen, ja niiden luvataan mukautuvan entistä paremmin tien pintaan.

Lisävarusteena saa mukautuvan ja säädettävän M Sport -alustan. Kolmossarjaan tulee nyt ensimmäistä kertaa sähkösäätöinen tasauspyörästö, jonka tarkoitus on parantaa etenkin kaarreajo-ominaisuuksia.

Uusi G20-tyyppinimeä kantava 3-sarjan sedan on 8,5 senttiä nykyistä pidempi, raideleveys on kasvanut reilut neljä senttiä.

Moottorivaihtoehdoista ennakkomyyntiin tarjolle tulee kaksi nelisylinteristä versiota. Yksi kaksilitrainen, turboahdettu bensiinimoottori (330i, 258 hevosvoimaa) sekä kaksilitrainen, turboahdettu dieselmoottori (320d, 184 hevosvoimaa).

Jälkimmäisestä tulee lisäksi sekä takavetoinen että nelivetoinen voimalinja. Suomeen tuodaan ainoastaan kahdeksanvaihteisella Steptronic-automaattivaihteistolla varustettuja voimalinjoja.

Vuoden 2019 aikana 3-sarja täydentyy useilla moottorivaihtoehdoilla.

BMW:n uusi 3-sarja on isojen haasteiden edessä. Rakkaan vihollisen Mercedes-Benzin C-sarja on ajanut siitä myyntimäärissä ohi Euroopassa. Itse yhtiö antoi viime viikolla tulosvaroituksen.

BMW:n 3-sarjan kilpailijoita ovat C-Mersun lisäksi esimerkiksi Audi A4, Jaguar XE ja Alfa Romeo Giulia.

Uusi BMW 3-sarja lanseerataan virallisesti maaliskuussa 2019. Hinta on vielä vahvistamaton, mutta se alkaa noin 44000 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja