Jääfiasko pilasi 3v3 Super Seriesin loppuhuipennuksen, nyt finaaliturnaukselle etsitään uutta ajankohtaa – "Tilanne on pirun valitettava"

1:42
Videolla kuvaa Helsingin vanhassa jäähallissa käyneestä haaverista.

3v3 Super Seriesin perjantaiksi kaavailtu loppuhuipennus meni karmivalla tavalla pieleen, kun Helsingin jäähallin jäädytysputkiston hajoaminen vesitti finaalipäivän. HIFK:n puheenjohtaja Timo Everin mukaan osapuolet etsivät kalenterista nyt uutta pelipäivää.

Viiden SM-liigaseuran 3v3 Super Series -turnauksen oli määrä huipentua perjantaina Helsingissä, mutta jääongelmat pilasivat kliimaksin. Ongelma syntyi, kun hallin työntekijä porasi reikää maalin tolpan alle. Pora kuitenkin rikkoi jäädytysputken, josta nousi runsaasti nestettä jäälle.

Jäätä yritettiin saada kaikin keinoin kuntoon, mutta tuloksetta. Tästä syystä turnauksen johto, pelaajat ja erotuomarit päättivät keskeyttää turnauksen. Nyt finaalipäivälle etsitään kuitenkin uutta ajankohtaa.

– Tutkimme parhaillaan tilannetta, että voisimme järjestää tämän päivän uudelleen. Se on kiinni aikataulun löytämisestä. Ei ole muuta neuvottelemista kuin löytää mahdollinen uusi pelipäivä, sarjassa mukana olleen HIFK:n puheenjohtaja Timo Everi kertoo MTV Urheilulle.

HIFK tiedotti perjantaina olevansa yhteydessä hyvityksistä pääsylipun ostaneisiin henkilöihin. Peruuntumisen aiheuttamat kustannukset kasaantuvat kuitenkin 3v3 Super Seriesin kontolle.

– Totta kai pyrimme tasaamaan tilit. Tilannehan on pirun valitettava. Sarjahan sen korvauksen maksaa, Everi avaa.

Onko Helsingin jäähalli korvausvelvollinen tapahtuneesta?

– Ei tässä kohtaa lähdetä vielä niin isoja asioita pohtimaan. Ainahan siellä varmaan jotkut vakuutuksetkin näihin asioihin liittyy. Ei syyllisten hakeminen ole tärkeää. Epäonninen asia ja inhimillinen virhe, Everi summaa epäonnista tilannetta.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn 3v3 Super Seriesin tulevaisuus on vielä avoin, mutta Everin mukaan uudenlaisesta sarjakonseptista jäi positiivinen maku.

– Konsepti on varmaan jossain mitassa onnistunut. Varmaan on jotain kehitettävääkin. Tarkkaa analyysiä on hieman hankala tehdä, kun aika on mitä on. Se vähäinen kokemus, joka meillä on, on positiivinen. Pyrimme kehittämään asiaa.

Aika näyttää, onko 3v3 Super Series tullut Suomen kiekkokartalle jäädäkseen.

– Vähän kehitettynä kaikki on mahdollista, Everi sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja