Mainos

IVOn Marttinen: Sähköyhtiöistä tarjotaan liikaa

Taistelu pääosin kuntien omistamista alueellisista sähköyhtiöistä on IVO:n toimitusjohtaja Heikki Marttisen mielestä kääntynyt joissakin tapauksissa epäterveen ankaraksi. Marttista haastateltiin Aamulehdessä ja Savon ja Turun Sanomissa.

Suuret sähköntuottajat ovat pyrkineet saamaan jalansijaa jakeluyhtiöissä melkein hinnalla millä tahansa. Suomessa kilpailijoina ovat olleet IVOn lisäksi ruotsalainen Vattenfall ja muutamat englantilaiset yhtiöt.

Marttinen toteaa, että jos sähköyhtiöistä maksetaan paljon ylihintaa, tehostamistoimet eivät riitä kauppahinnan takaisinsaamiseksi, vaan ostajan täytyy kiinnittää enemmän huomiota sähkön hintaan.

Keväällä uuden IVO-Neste -konsernin pääjohtajaksi siirtyvän Marttisen mukaan IVO luopui liian korkeiden hintojen takia pohjoissavolaisten sähköyhtiöiden tarjouskilpailusta ja joistakin ruotsalaisista jakeluyhtiöistä.

Marttinen toivoo, että hänen välttämättömänä pitämästään ydinvoimasta tulisi maltillinen keskustelu. Hänen mukaansa IVO olisi valmis osallistumaan 10-20 miljardia markkaa maksavan ydinvoimalan rakentamiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.