Mainos

IVO ja Neste yhdistyvät

Valtion omistamat energiayhtiöt Imatran Voima IVO ja Neste yhdistyvät. Järjestelyn myötä Suomeen syntyy iso energiakonserni. Yhtiöiden yhteinen liikevaihto on yli 55 miljardia markkaa ja niiden palveluksessa on noin 16000 ihmistä.

Omistajat katsovat, ettei ratkaisulla ole välittömiä vaikutuksia yhtiöiden toimintoihin eikä henkilöstön asemaan. Yhdistäminen toteutetaan siten, että aluksi IVO ja Neste siirretään yhteisen omistus- eli holding-yhtiön alaisuuteen.

Uuden energiakonsernin pääjohtajaksi kaavaillaan IVOn toimitusjohtajaa Heikki Marttista. Konsernin talousjohtajaksi esitetään Eero Aittolaa, joka nyt toimii Nesteen talousjohtajana. Nesteen toimitusjohtajana jatkaa Jukka Viinanen. IVOn toimitusjohtajaksi esitetään yhtiön nykyistä varatoimitusjohtajaa Kalervo Nurmimäkeä.

Hankkeelle on haettu hyväksyntää myös EU:sta. Osapuolet pitävät todennäköisenä, että Nesteen maakaasuliiketoimintaa harjoittavan Gasumin omistussuhteet on järjestettävä uudelle mallille.

Koko hankkeen toteuttamisen edellytyksenä on, että eduskunta siunaa ratkaisun. Eduskuntakäsittelyyn asia tulee helmi-maaliskuussa. Jos hanke etenee suunnitellusti, uusi konserni on tarkoitus viedä pörssiin.

Hallintoneuvosto ratkaisee

Kauppa- ja teollisuusministeriö korostaa, että hallintoneuvostolla on keskeinen rooli uuden konsernin päätöksenteossa. Hallintoneuvostoon tulevat keskeisten sidosryhmien edustajat.

Holding-yhtiön hallitukseen ministeriö esittää puheenjohtajaksi kansliapäällikkö Matti Vuoriaa, varapuheenjohtajaksi vuorineuvos Krister Ahlströmiä ja jäseniksi vuorineuvos Jaakko Ihamuotilaa, toimitusjohtaja L.J. Jouhkia, toimitusjohtaja Heikki Marttista, hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttiä ja filosofian tohtori Gerhard Wendtiä.

Hallituksen puheenjohtaja Vuoria ja jäsen Ihamuotila ovat päätoimisia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.