Mainos

Ivanov: Venäjä neuvottelee sissien kanssa

Venäjän viranomaiset neuvottelevat Tshetshenian presidentin Aslan Mashadovin edustajien kanssa Tshetshenian tilanteesta, ilmoitti Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov.

Igor Ivanov

-Yhteyksiä on otettu, myös Mashadovin edustajiin, Ivanov sanoi amerikkalaisen CNN-uutiskanavan haastattelussa. Venäjän ulkoministeriö lähetti haastattelun maanantaina uutistoimisto Interfaxille, joka välitti sen eteenpäin. Ivanovin mukaan kaikkien yhteyksien on perustuttava Venäjän perustuslain kunnioittamiseen.
-Vain ne tshetsheeniyhteisön jäsenet, jotka tunnustavat nämä periaatteet, voidaan hyväksyä mukaan vuoropuheluun, ministeri tähdensi. Venäjän hallitus on kiistänyt Mashadovin laillisuuden tshetsheenien johtajana aina siitä asti, kun se aloitti tuoreimman sodan Tshetsheniaa vastaan viime vuonna.

Tutkimuskomissio tutkii

Venäjä perustaa kansallisen tutkimuskomission tutkimaan Tshetshenian tilannetta, kertoi Venäjän entinen oikeusministeri ja duuman oikeusvaliokunnan johtaja Pavel Krasheninnikov maanantaina. Kyseessä ei todennäköisesti kuitenkaan ole EU:n vaatima ihmisoikeusloukkauksia tutkiva komissio.

-Tehtävämme on Tshetshenian nykytilanteen ja 1990-luvun tapahtumien objektiivinen arvioiminen, kertoi Krasheninnikov uutistoimisto Itar-Tassin mukaan. Hän sanoi myös epäilevänsä, ettei Tshetshenian kysymystä voida ratkaista sotilaallisesti. Komission on tarkoitus perehtyä nykyisen, puoli vuotta sitten alkaneen sodan lisäksi myös vuosien 1994-1996 sotaan.

Tshetshenia

EU vaati viime viikolla YK:n ihmisoikeuskomissiolle antamassaan päätöslauselmaehdotuksessa, että Venäjän olisi muodostettava riippumaton kansallinen komitea tutkimaan Tshetsheniassa tapahtuneiksi väitettyjä ihmisoikeusloukkauksia. YK:n yleisistunto keskustelee päätöslauselmaehdotuksesta tiistaina. Ihmisoikeusloukkauksia tutkivaa komissiota ei tule, ilmoitti kuitenkin Venäjän Tshetshenian ihmisoikeusedustaja Vladimir Kalamanov uutistoimisto AFP:n mukaan. Hän ilmoitti, että Venäjän viranomaiset tutkivat syytökset.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.