Mainos

Itseaiheutetut liikenneonnettomuudet lisääntyneet

Pohjois-Savossa epäillään puolta kuolemankolareista tahallisiksi. Onnettomuusalttiiden henkilöiden ajolupia ehdotetaan tarkistettavaksi.

Itseaiheutetut liikenneturmat ovat paikoitellen lisääntyneet. Alkanut vuosi on ollut paikoitellen erityisen synkkä. Pohjois-Savossa alkuvuoden kahdestatoista onnettomuudesta jo puolessa epäillään tahallisuutta, kun valtakunnallinen keskiarvo on vuosittain ollut alle kymmenen prosenttia.

Kun henkilöauto törmää rekan eteen samalle kaistalle, jää raskaan ajoneuvon kuljettajaan pysyvä jälki.

- Kyllähän itsestään selvää, että kun tuollaiseen hyvin ikävään tilanteeseen joutuu osapuoleksi, niin vaikka ei ole syyllinen ja tehnyt kaikkensa, ettei onnettomuus tapahtuisi, se aiheuttaa sairaslomaa ja jopa alalta luopumista, sanoo Kuopion Kuorma-autoilijoiden puheenjohtaja Toivo Hytönen.

Henkilöauton ajautuminen rekkaa vastaan on yksi itseaiheutettujen kuolemien syistä. Toinen on henkilöauton ulosajo. Kymmeneen prosenttiin onnettomuuksista ei koskaan löydetä selvää syytä.

- Taustoja selvittämällä saamme vinkkejä, joiden mukaan tämä (onnettomuus) on erittäin suurella todennäköisyydellä itse aiheutettu, kertoo ylikomisario Petri Pahkin liikkuvasta poliisista.

Usein tahallisen onnettomuuden takaa löytyy persoonallisuushäiriöitä tai masennusta. Onnettomuuslukuja voisi vähentää ajokielloilla. Ajokieltomahdollisuus onkin jo kirjattu tieliikennelakiin.

- Meillä on varaa olla rohkeampia tässä asiassa. Mutta ei tietysti niinkään voida ajatella, että aina ilmoitetaan, kun sellainen asia mieleen tulee. Siten joudutaan taas äärimmäisyydestä toiseen, selvittää Kuopion psykiatrian keskuksen, osaston ylilääkäri Pirjo Saarinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.