Mainos

Itävallassa eristyksissä olleet turistit Suomeen

Itävallassa eristyksissä olleet suomalaiset hiihtoturistit saapuivat kotimaahan tänään illalla puoli kahdeksan aikoihin. 46 matkaajan ryhmä odotti poispääsyä viikon Ischglin hiihtokeskuksessa.

-Kaikki Aurinkomatkojen turistit on nyt saatu pois Itävallan lumivyöryalueelta. Emme enää tänä keväänä vie matkaajia näihin hiihtokohteisiin, kertoi Aurinkomatkojen johtaja Jukka Salama tänään.
Salaman mukaan ylimääräisen viikon eristyksissä Alpeilla olleet turistit eivät ole esittäneet ainakaan toistaiseksi korvausvaateita matkatoimistolle. Aurinkomatkat kustansi ylimääräisen lomaviikon ajan heidän ylläpitonsa.

Tänään kotimaahan saapui myös lähes sata muuta Aurinkomatkojen turistia lumivyöryalueelta. Heidän lomansa kuitenkin päättyi ajallaan. Jukka Salaman mukaan Aurinkomatkojen alppimatkailun historiassa ei ole koettu aiemmin näin vaikeita olosuhteita. Tähän asti matkaajat ovat joutuneet olemaan eristyksissä pisimmillään pari vuorokautta. Toisen matkajärjestäjän, Tjäreborgin, hiihtäjäryhmä saapui Itävallasta Suomeen lauantaina iltapäivällä.

Tjäreborg päättää ensi tiistaina, viekö se vielä tänä keväänä hiihtäjiä Itävallan alueille, joilla on ollut lumivyöryjä. Ankara lumentulo on vaatinut viime viikkoina Itävallan Alpeilla useita kuolonuhreja.

Tunteet helpottuneita

Äänekoskelaisen Uolevi Väreen olo Helsinki-Vantaan lentoasemalla lauantai-iltana oli helpottunut ja kaksipäiväisestä kotimatkasta huolimatta pirteä.
-Kun evakuointi alkoi, kaikki kävi kuin rasvattu. Helikopterikuljetus järjestettiin ensin Imstiin, josta meidät kuljetettiin busseilla Innsbruckiin, Väre kertoi.

Väreen mukaan viikon ylimääräinen "loma" Ischglin kylässä sujui suomalaisittain varsin leppoisasti.
-Kukaan ei hätäillyt, sillä lumimotissa olleet suomalaiset tiesivät olevansa turvassa hotellissa. Parina päivänä pääsimme myös laskettelemaan, Väre mainitsi.

Ainoa epävarmuutta aiheuttanut kysymys oli kotiinpaluun ajankohta, kun kukaan ei osannut sanoa varmasti, milloin tiet Ischglistä avautuvat. Sen paremmin paikalliset tiedotusvälineet, kuin matkanjärjestäjän oppaatkaan eivät osanneet vastata suomalaisten kysymyksiin. Uolevi Väreeltä matkanjärjestäjät saivat kuitenkin kohtuullisen arvosanan. Väre ei aio esittää korvausvaatimuksia Aurinkomatkoille reissunsa aikataulun pidentymisestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.