Mainos

Itävallan insesti-isälle tuomio ylihuomenna?

Itävallan insestiskandaalin oikeuskäsittely on jatkunut suljettujen ovien takana. Tuomarit ja valamiehistö kuulivat Josef Fritzlin tyttären Elisabethin ja tämän veljen Haraldin nauhoitetut todistajanlausunnot.

Fritzlin muut lapset ja vaimo ovat kieltäytyneet todistamasta. Julkisuuteen ei kerrottu, miten Fritzl reagoi tyttärensä lausuntoon.

- Koska tämä osuus oli suljettu yleisöltä, emme saa kertoa mitään yksityiskohtia, sanoi puolustusasianajaja RudolfMayer. Oikeusistuimen edustajan Franz Cutkan mukaan tuomio luetaan todennäköisesti ylihuomenna torstaina iltapäivällä, jos istunto etenee nykyistä tahtia.

Huomiota herätti se, että Fritzl antoi ottaa itsestään valokuvia oikeussalin ulkopuolella. Aiemmin hän oli piilottanut kasvonsa sinisen mapin taakse.

73-vuotiasta Josef Fritzliä syytetään muun muassa murhasta, orjuuttamisesta, insestistä ja raiskauksista. Hän vangitsi 18-vuotiaan tyttärensä Elisabethin kotitalonsa kellariin vuonna 1984. Seuraavien 24 vuoden aikana Elisabeth synnytti isälleen kellarityrmässä insestin seurauksena seitsemän lasta. Yksi lapsista kuoli pian syntymän jälkeen.

Fritzl on tunnustanut syyllisyytensä insestiin, raiskauksiin ja vapaudenriistoon, mutta on kiistänyt syytteet murhasta ja orjuuttamisesta.

Itävalta haluaa paparazzit aisoihin

Toinen päivän puheenaihe oli oikeusministeri Claudia Bandion-Ortnerin ilmoitus, jonka mukaan Itävalta aikoo koventaa rangaistuksia yksityisyydensuojan piiriin kuuluvien asioiden paljastamisesta tiedotusvälineissä.

Ministerin mukaan rikosten uhrien suojaa lisäävä lakiesitys saatetaan tehdä vielä tämän vuoden aikana. Hän haluaa lisäksi laajentaa sekä uhrien että syyllisten omaisten suojaa.

- Journalistien pitää ymmärtää, että ihmisten oikeutta yksityisyyteen pitää suojella, Bandion-Ortner sanoi.

Itävallan juorutoimittajat muun muassa paljastivat Elisabeth Fritzlin ja hänen lapsiensa uuden asuinpaikan, minkä vuoksi he joutuivat palaamaan psykiatrisen klinikan suojiin.

(MTV3-STT-DPA-AFP-APA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.