Italian toiseksi vaarallisin mies saatiin kiinni kotoaan kesken pastansyönnin 14 vuoden paon jälkeen – murhista, ryöstöistä ja kiristyksistä epäilty oli huolissaan kissoistaan

Marco Di Lauro, yksi Euroopan etsityimmistä miehistä, otettiin poliisin mukaan kiinni modernista asunnostaan Napolista, jossa hän asui vaimonsa kanssa.

Hän istui kahden kissaa seuranaan syöden pastaa kiinniottohetkellä. Poliisioperaatiossa oli mukana noin 150 poliisia. Di Lauro ilmoitti olevansa huolissaan kissojensa kohtalosta, kun hänet saatettiin ulos asunnostaan.

38-vuotias mies pidätettiin useista eri rikoksista epäiltynä (murha, huumekauppa, aseistettu ryöstö ja kiristäminen). Hänestä oli tehty valtakunnallinen haku Europoliin.

Italian pääministeri Giuseppe Conte kiitti Twitterissä poliisia ”erittäin vaarallisen rikollisen vangitsemisesta”. Hän sanoi pidätyksen olleen toinen isku järjestäytyneelle rikollisuudelle.

Vakavien rikosten yllättyjä

Europolin mukaan Di Lauro liittyi rikosjärjestöön, joka tapasi muita mafiaryhmiä vuonna 2000, ja aloitti niin sanotun ”secondigliano feudin", joka johti useisiin murhiin.

Europolin lausunnossa todetaan, että Di Lauroa pidetään murhien ja muiden mafiayhdistykseen liittyvien vakavien rikosten yllyttäjänä.

Napolin poliisipäällikkö Antonio De Iesu, sanoi lehdistötilaisuudessa, että epätavallinen toiminta oli johdattanut virkamiehiä Di Lauron jäljille.

Italian median mukaan Di Lauro oli luokiteltu maan toiseksi vaarallisimmaksi mieheksi, heti sisilialaisen mafiapomo Matteo Messina Denaron jälkeen.

Yksi Italian etsityimmistä rikollisista

Di Lauro on Paolo Di Lauron neljäs poika, joka on Camorran, napolilaismafian klaanin entinen pomo.

Di Lauro oli ollut vapaana vuodesta 2004, kansainvälinen pidätysmääräys annettiin kaksi vuotta myöhemmin. Hän oli yksi Italian neljästä etsityimmistä rikollisista maan sisäasiainministeriön verkkosivuston mukaan.

Hänen korkean profiilin pidätyksen ilmoitettiin liittyneen aikaisemmin tapahtuneeseen murhaan, jonka uhri oli Salvatore Tamburrinon vaimo. Tamburrino ampui vaimonsa Norina Mattuozzon hetkeä ennen Di Lauron pidätystä.

Lue myös:

    Uusimmat