Pahamaineinen mafiapomo vapautui vankilasta Italiassa – rikoshistoria tyrmistyttää: Hapossa sulatettu lapsi ja salamurha räjähteellä

Pahamaineinen sisilialainen mafiapomo Giovanni Brusca on vapautunut vankilasta 25 vuoden lusimisen jälkeen. Kaikki eivät ole olleet asiasta innoissaan.

Nyt 64-vuotias mies oli avainhenkilöitä Sisilian mafiassa Cosa Nostrassa. Vuonna 1996 pidätetty Brusca on tunnustanut osallisuutensa ainakin sataan murhaan.

Pidättämisensä jälkeen Bruscasta tuli ilmiantaja ja hän auttoi viranomaisia käräyttämään useiden 1980–90-luvuilla tapahtuneiden mafiaiskujen takana olleita henkilöitä.

Auton räjäytys ja happoon sulatettu lapsi

Yksi Italian pahamaineisimmista murhatapauksista on mafian vastaisen syyttäjän Giovanni Falconen salamurha vuonna 1992, jossa Bruscalla oli näppinsä pelissä.

Brusca oli laukaissut tienvierustaan asetetun räjähteen, joka vei autossa matkustaneen Falconen lisäksi tämän vaimon sekä kolmen henkivartijan hengen.

Yhtenä järkyttävimmistä tapauksista pidetään myös 14-vuotiaan Giuseppe Di Matteon murhaa. Pojan isä toimi mafiassa poliisin tietolähteenä.

Poika kidnapattiin ja häntä kidutettiin ennen kuin hänet kuristettiin kuoliaaksi. Lapsen ruumis hävitettiin lopulta hapossa sulattamalla.

Tyrmistyneitä reaktioita

Bruscan vapautuminen on herättänyt joidenkin hänen uhriensa omaisissa suuttumusta ja surua.

Myös politiikan kentältä on kuultu tyrmistyneitä reaktioita.

Oikeistopuolue La Legan johtajan Matteo Salvinin mukaan Bruscan vapautuminen "ei ole oikeutta, jota italialaiset ansaitsisivat". Demokraattisen puolueen johtaja Enrico Letta kuvaili asiaa "iskuksi vatsaan".

Lähteet: Reuters, BBC

Lue myös:

    Uusimmat