Italialaisen mafiaperheen "Kummitäti" pidätettiin – johti huumekauppaa ja kiristystä harjoittavaa organisaatiota

Poliisi on napannut yhden Italian etsityimmistä rikollisista, Maria Licciardin, Ciampinon lentokentällä Roomassa tämän tehdessä lähtöä Espanjaan.

Poliisi uskoo pidätetyn naisen olevan yksi rikollisjärjestö Camorran klaanipomoista, kertoo Deutsche Welle.

Licciardi tunnetaan rikollispiireissä nimellä "La Madrina", Kummitäti. Vain Licciardia lähellä olevat kutsuvat häntä tällä nimellä.

Licciardi luovutti paraikaa lentokoneen ruumaan meneviä laukkujaan, kun poliisi tuli ja pidätti 70-vuotiaan. Hän oli matkalla tapaamaan Espanjan Malagassa asuvaa tytärtään.

Deutsche Welle uutisoi Kummitädin pidätyksestä vain pari päivää sen jälkeen, kun toinen merkittävä mafiapomo, entinen ’Ndranghetan johtaja Domenico Paviglianitipidätettiin Espanjassa.

Huumekauppaa, rahanpesua ja kiristystä

Poliisi syyttää Licciardia yhteyksistä mafian kaltaiseen järjestöön, kiristyksestä, laittomasti hankitun rahan vastaanottamisesta ja huutokauppojen lavastamisesta.

Lisäksi viranomaiset olettavat hänen toimineen johtohahmona huumekauppaa, rahanpesua ja kiristystä harjoittaneessa kartellissa. Tällä kartellilla on poliisin mukaan yhteyksiä Camorran mafiaperheeseen.

Licciardin johtaman klaanin perusti hänen edesmennyt veljensä Gennaro Licciardi, joka kuoli vankilassa vuonna 1994.

Klaanin toiminta-aluetta ovat Napolin mafianvastaisen yksikön mukaan Scampian ja Secondiglianon alueet Pohjois-Napolissa.

Lue myös:

    Uusimmat