Italialainen mafiapomo pidätettiin Espanjassa 20 vuoden etsinnän jälkeen – jäi kiinni, koska poliisi bongasi miehen Google Mapsista

Italialainen mafiapomo ehti olla kateissa vuosikausia, kunnes Google Maps paljasti roiston olinpaikan, kirjoittaa Guardian.

Tuomittu murhamies, italialainen mafiapomo Gioacchino Gammino, 61, ehti olla kateissa 20 vuotta, kunnes hänen kaksoiselämänsä espanjalaisena vihanneskauppiaana ja kokkina paljastui poliisille.

Vuodesta 2014 eurooppalaisen etsintäkuulutuksen alla ollut Gammino oli Sisilian poliisin tietojen mukaan paennut Espanjaan, mutta vasta Google Mapsin katunäkymän avulla hänen tarkka olinpaikkansa selvisi viranomaisille.

Epäilyttävä arpi ja sisilialaista ruokalistalla

Poliisi epäili, että katukuvassa El Huerto de Manun edessä rupatteleva mies saattoi olla kateissa oleva Gammino.

Ajatus sai lisää tulta allensa, kun läheisen ravintolan, La Cocina de Manun, Facebook-sivuilta löytyi kuva Gamminosta kokin asussa. Kuvassa Gamminolla oli leukansa vasemmalla puolella tunnistettava arpi ja ravintolan ruokalistalla tarjottiin sisilialaista ruokaa.

Kävi ilmi, että vuosien aikana Gammino oli paennut Espanjaan, muuttanut nimensä Manueliksi ja mennyt naimisiin. Hän toimi kokkina ja vihanneskauppiaana Galapagarin kylässä lähellä Madridin kaupunkia.

Gammino pidätettiin 17. joulukuuta.

Gammino yllättyi itsekin

Palermon syyttäjä Francesco Lo Voi kommentoi Guardianille, että rikollisen löytymisen taustalla oli pitkäkestoista tutkintaa. Poliisi ei suinkaan umpimähkään etsinyt miestä Google Mapsista.

– Olimme hyvillä jäljillä ja Google Maps auttoi meitä varmistamaan tutkimuksiamme.

Guardian kirjoittaa, että myös Gammino itse oli yllättynyt kiinnijäämisestään.

– Miten löysitte minut? En edes soittanut perheelleni kymmeneen vuoteen! Hänen kerrotaan todenneen poliisille.

Gamminoa etsittiin epäiltynä murhasta ja useista muista mafiaan kytkeytyvistä rikoksista. Hänet pidätettiin ensimmäisen kerran mafiaan liittyvistä rikoksista 80-luvulla.

Hän onnistui pakenemaan vankilasta vuonna 2002 elokuvan kuvausten yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat