Mainos

Italian kohuministeri painostettiin eroamaan

Saksalaisia turisteja suominut italialaisministeri aikoo jättää tehtävänsä. Matkailusta vastannutta apulaisministeriä on painostettu eroamaan.

Italian apulaisministeri Stefano Stefani eronnee tehtävistään.

Saksalaisia haukkunut Italian turismista vastaava apulaisministeri Stefano Stefani aikoo erota aiheuttamansa kohun vuoksi. Stefani ilmoitti illalla jättäneensä eronpyyntönsä pääministeri Silvio Berlusconille.

Stefania painostettiin luopumaan virastaan, kun hän kuvasi viime viikolla italialaislehdessä saksalaisia turisteja muun muassa hypernationalistisiksi blondeiksi, jotka valtaavat Italian rannat. Lausunto kuohutti Saksaa ja sai liittokansleri Gerhard Schröderin perumaan Italian-lomansa. 40 prosenttia Italiaan tulevista turisteista on saksalaisia.

Italian varapääministeri Gianfranco Fini ilmoitti jo ennen Stefanin eroilmoitusta odottavansa tämän lähtevän Italian hallituksesta. Finin mukaan Stefanin motiiveja on turha miettiä enempää.

-Typerys on typerys, eikä mitään muuta kuin typerys, hän sanoi Roomassa vieraileville ulkomaisille toimittajille.
Finin lausunto oli yllätys myös vierailua seuranneille Italian ulkoministeriön virkamiehille.

Varapääministeri vakuutti samalla uskovansa lujasti, ettei Berlusconin oma aiempi murjaisu saksalaiselle europarlamentaarikolle ole vaurioittanut Saksan ja Italian välejä. Berlusconi ilmoitti vähän ennen Stefanin vuodatuksia Euroopan parlamentissa, että saksalaismeppi Martin Schulz sopisi hyvin keskitysleirin vartijana toimivan luottovangin elokuvarooliin.

Fini muistutti tänään, että liittokansleri Schöder oli Berlusconin kanssa keskusteltuaan pitänyt asiaa loppuunkäsiteltynä. Fini samoin kuin Italian ulkoministeri Franco Frattini puhuivat toimittajille vuolaasti Saksan ja Italian historiallisista siteistä ja läheisistä väleistä.

-Saksa haluaa nähdä Italian puheenjohtajuuskauden onnistuvan, Frattini vakuutti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.