Italian GP:n lehdistötilaisuus: Alonso pääsi helpolla lähelle mestaruutta

Italian GP:n lehdistötilaisuudessa paikalla kilpailun kolme parasta kuljettajaa Juan Pablo Montoya (JPM), Fernando Alonso (FA), Giancarlo Fisichella (GF).

Kysymys: Juan Pablo, kerro kilpailun alkukierroksista.

JPM: Painoin ensimmäiset kierrokset aika kovaa ja sain revittyä eroa. Olin luottavainen, että olin menossa varikolle myöhemmin kuin muut. Aloin vain ylläpitää eroa. Sitten autoni alkoi yliohjaamaan. Yritin muuttaa säätöjä, mutta se ei oikein onnistunut. Joillain kierroksilla pääsin lujaa, mutta toisella meni huonosti. Kisan lopussa minulla oli rengashuolia. Näin takarenkaani menneen huonoksi. Loppukierroksilla pito oli todella huono.

Kysymys: Juan Pablo, miten pystyit ajamaan autoa loppukierroksilla?

JPM: Autolla ei pystynyt ajamaan täysillä. Yritin ajaa niin hitaasti kuin oli varaa. Olin aiemmin laskenut moottoritehoja, mutta nostin ne nyt takaisin maksimiin. Se auttoi hieman. Jouduin vähän laskeskelemaan. Kovempaa meneminen olisi ollut iso riski. Kun minulla oli neljä sekuntia etumatkaa kaksi kierrosta ennen maalia, ajattelin että kyllä tämän pitäisi onnistua.

Kysymys: Juan Pablo, otit täällä myös urasi ensimmäisen voiton.

JPM: Silloin (vuonna 2001 WTC:n terrori-iskun jälkeen) en saanut suihkuttaa samppanjaa. Tämä oli hyvä valmistajien maailmanmestaruustaistossa. Otimme Renaultilta yhden pisteen täällä. Se on kuitenkin parempi kuin ei yhtään.

Kysymys: Fernando, sinulla oli hidas kierros varikkokäynnin jälkeen.

FA: Kyllä. Varikolta tullessa minulla oli todella huono pito renkaissani. Ehkä renkaiden pinnalla oli likaa. Se haittasi hieman menoani ja menetin aikaa. Olin onnekas, että en taistellut ketään vastaan siinä vaiheessa. Pääsin kisassa aika helpolla.

Kysymys: Fernando, pääsit loppukierroksilla aika lähelle Juan Pabloa.

FA: Lopussa sain tallilta tiedon Juan Pablon rengasongelmista. Painoin hieman kovempaa ja laitoimme moottorin täydelle teholle, mutta se taisi olla liian myöhään. Toinen sija on hyvä maailmanmestaruustaistoa ajatellen, varsinkin kun olin Kimin edellä.

Kysymys: Giancarlo, miten näet eilisen aika-ajosi tänään?

GF: Valitettavasti minulla oli aika-ajokierroksellani ongelmia ensimmäisen mutkan jarrutuksesta. En saanut autoa hidastettua. Menetin ehkä kuusi kymmenystä siinä. Tänään oli vaikea kisa, kun jouduin starttaamaan kahdeksannelta sijalta. Autoni oli hyvissä säädöissä. Taktiikka oli täydellinen. Varikolla ei ollut ongelmia. Tänään oli hieno päivä minulle. Sain kolmannen sijan, joka oli myös tavoitteeni kisassa.

Kysymys: Giancarlo, tiesitkö kisan alussa, että varikkokäynnit tulevat auttamaan sinua?

GF: Osasimme odottaa, millä taktiikoilla muut ovat liikkeellä. Olimme optimistisia siitä, että meillä olisi paljon enemmän polttoainetta kuin BAR:n ja Ferrarin autoissa. Olin hieman huolissani Jarnon (Trulli) polttoainemäärästä. Ohitin kuitenkin hänet ja sain kolmannen sijan.

Kysymys: Juan Pablo, kisassa ei yhtään keskeytystä. Radalla taisi olla ruuhkaa?

JPM: Ruuhkaa oli todella paljon. Useimmat siirtyivät aika nopeasti pois tieltä. Juuri ennen toista varikkokäyntiä näin neljä autoa edessäni, ja olin epätoivoinen, sillä sitä ei koskaan tiedä, kuinka paljon aikaa ohituksissa menee. Sitten minulle kerrottiin, että Fernando meni varikolle. Menetin ehkä sekunnin, mutta se ei ollut paha. Sain kuitenkin kasvatettua eroa Fernandoon nähden sillä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat