Mainos

Itälä vaatii lyhyempiä opiskeluaikoja

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä lyhentäisi toisen asteen ja korkeakoulujen opiskeluaikoja.

Itälän mielestä nopealla valmistumisella palvellaan paremmin työelämän tarpeita. -Työssäoloajan on pidennyttävä myös nuoruudesta, ei vain eläkeiän kynnykseltä. Tämä edellyttää opintojen nykyistä ripeämpää läpäisyä, hän sanoi esitellessään kokoomuksen koulutuspoliittisia linjauksia eduskunnassa.

Keinoksi opiskeluaikojen lyhentämiselle Itälä tarjoaa tulosrahoituksen laajentamista. Rahaa jaettaisiin muun muassa opiskeluajan pituuden, sisään otettujen ja valmistuneiden suhteen sekä opintojen jälkeisen työllistymisen perusteella.

Kaksi viikkoa sitten esittelemässään kuuden kohdan vaaliohjelmassa kokoomus ilmoitti sitoutuvansa koulurahojen korottamiseen 60 miljoonalla eurolla. Korkeakoulujen perustutkimusmäärärahoja korotettaisiin 45 miljoonalla.

Yksilöllisempää opetusta

Itälä puuttui puheessaan myös perusopetukseen. Hänen mukaansa oppilaille on tarjottava yksilöllisempää opetusta ja ohjausta. Sen hän toteuttaisi pienentämällä opetusryhmien kokoa, palkkaamalla lisää pätevyysvaatimukset täyttäviä opettajia sekä lisäämällä tukiopetusta, erityisopetusta ja opinto-ohjausta.

Kokoomusjohtajan mukaan aikuiskoulutus on väestön ikääntyessä yksi tulevan vaalikauden keskeisiä kehittämisalueita. Hän peräsi linjauksessaan myös muun muassa ammattikorkeakoulujen alueellisen painoarvon turvaamista ja panostusta korkeakoulujen perustutkimukseen.

Rajauksen tiede- ja ammattikorkeakouluihin hän pitäisi selvänä. -Tutkintojärjestelmää ei ole syytä sotkea, molemmilla korkeakoulutuksen sektorilla on omat tehtävänsä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.