Mainos

Itälä, Ollila ja Sarkomaa kokoomuksen varapuheenjohtajiksi

Kansanedustajat Ville Itälä, 40, ja Sari Sarkomaa, 33, on valittu uusina kokoomuksen varapuheenjohtajiksi. Lisäksi varapuheenjohtajana jatkaa tiedottaja, emäntä Pirkko-Liisa Ollila, 53.

Kokoomuksen puoluekokous äänesti varapuheenjohtajista tänään Jyväskylässä. Itälä sai 416 ääntä, Ollila 392 ja Sarkomaa 327. Neljäntenä ehdokkaana ollut uusi kansanedustaja Jyrki Katainen, 27, sai 314 ääntä, mikä ei riittänyt valintaan.

Turkulainen Itälä on toisen kauden kansanedustaja ja varatuomari. Hän johtaa eduskunnan perustuslakivaliokuntaa. Suosiotaan nopeasti kasvattanut Itälä on yhä useammin mainittu ministeri Olli-Pekka Heinosen ohella mahdollisena puheenjohtajana siinä vaiheessa, kun Niinistö luopuu tehtävästä.

Eduskuntaan kevään vaaleissa ensi kertaa valittu Sarkomaa on terveydenhuollon maisteri. Hän on toiminut aiemmin mm. kokoomuksen opiskelijajärjestön puheenjohtajana vuosina 1994-95. Kangasalalla asuva Ollila aloittaa kolmannen kautensa puolueen varapuheenjohtajana. Hän pyrki kevään vaaleissa myös eduskuntaan, mutta kannatus ei riittänyt aivan valintaan asti. Ollila johtaa myös kokoomuksen naisjärjestöä.

Varapuheenjohtajat korostivat valinnan jälkeisessä tiedotustilaisuutensa tehtävänsä luonnetta järjestöllisenä luottamustehtävänä. Sarkomaan mielestä varapuheenjohtajalle sopii hyvin myös toimiminen puolueen poliittisena omanatuntona. Uudet varapuheenjohtajat jarruttelivat Niinistön mallia seuraten kokoomuksen oman presidenttikeskustelun alkamista. Itälä jätti vastaamatta kysymykseen, toivoisiko hän Niinistön asettuvan ehdolle, kun kokoomus valitsee oman ehdokkaansa.
-Kokoomus on toiminut aika viisaasti siinä, että on antanut muiden huiskia presidenttiasian kansa, Itälä kuittasi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.