Mainos

Itälä: Huumeet soluttautuvat yhteiskunnan avainalueille

Itälä varoittaa huumeammattilaisten soluttautumisesta avainaloille. Itälän mielestä huumetestit työpaikoilla ja oppilaitoksissa on ainoa keino torjua järjestäytyneen huumerikollisuuden levittäytymistä pääkallopaikoille.

Sisäministeri Ville Itälä varoittaa ammattimaisen huumerikollisuuden soluttautumisesta yhteiskunnan avainsektoreille. Hän haluaa ehkäistä huumerikollisuutta ja huumeiden käyttöä asettamalla lakisääteiset huumetestit oppilaitoksiin ja työpaikoille.

Lauantaiaamuna Savonlinnan vesillä risteillyt Kokoomuksen puheenjohtaja, sisäministeri Ville Itälä sanoo Verkkouutisille seuranneensa huolestuneena huumetesteistä käytävää keskustelua. Hän viittaa sekä peruspalveluministeri Osmo Soininvaaran huumetyöryhmän väliraporttiin että ajankohtaisiin mielipidetiedusteluihin.

- Siinä on varmaan unohtunut monta asiaa. Ennen kaikkea se, että vastustetaan huumetestejä vedoten ihmisten yksityisyyden suojaan. En ymmärrä että yksityisyyden suojan piirissä voi olla rikollinen toiminta. Ei se voi olla vapautta, että käyttää huumeita.

- Työpaikoilla ammattimainen rikollisuus, joka huumeiden kautta on tullut, yrittää etabloitua tähän maahan voimakkaasti. Käyttäjäthän ovat monesti fiksuja, hyvässä asemassa olevia koulutettuja ihmisiä eivätkä syrjäytyneitä. Heitä on yritetty sijoittaa lentokentille, it-yrityksiin, pankkeihin, erilaisiin yhteiskunnan kannalta keskeisiin paikkoihin. Huumetestit ovat ainoa, millä heitä voisi sieltä poimia pois.

- Jos rikolliset ammattilaisjärjestöt pääsevät etabloitumaan tällaisiin työpaikkoihin, niin ne kyllä hallitsevat tätä hommaa ja poliisit tulevat kaukana perässä.

Itälä muistuttaa, että monilla työpaikoilla on kyse myös ihmisten turvallisuudesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.