Mainos

Itä-Suomen yliopiston yt-neuvottelut alkavat - mustat nauhat rintaan

Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL:n jäsenet kiinnittävät tänään mustan nauhan rintaansa. Eleellä halutaan osoittaa tukea työntekijöille Itä-Suomen yliopistossa, jossa aloitetaan tänään yt-neuvottelut.

Neuvottelut koskevat 470 työntekijää Kuopiossa ja Joensuussa. Irtisanominen, lomautus tai määräaikaisen työsuhteen päättyminen koskee YHL:n mukaan noin 60:tta henkilöä yliopiston hallinto- ja tukitehtävissä. Yt-neuvottelut aloitetaan yliopistojen yhdistymisen takia.

YHL ei hyväksy vähennyksiä, vaan puheenjohtaja Kerttu Pellinen pitää neuvottelujen lähtökohtaa "hölmöläisen hommana". Hänen mielestään vähennyksillä ei pystytä toivotusti tehostamaan hallintoa tai lisäämään prosessien sujuvuutta.

Pellinen muistuttaa, että henkilöstöä on jo supistettu muun muassa valtion ja Itä-Suomen yliopiston oman tuottavuusohjelman takia.

– On tyrmistyttävää huomata, että yliopiston johto ei arvosta henkilöstöään, Pellinen kritisoi.

YHL:n jäsenet kiinnittivät edellisen kerran mustan nauhan rintaansa viime vuoden kesäkuussa. Silloin osoitettiin eleellä tukea yt-neuvottelujen kohteena olleelle Itä-Suomen yliopiston ja Oulun yliopiston henkilöstölle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.