Mainos

Itä-Suomea riepottanut myrsky siirtyy pohjoiseen

Etelästä pohjoiseen edennyt rajumyrsky on aiheuttanut mittavia vahinkoja itäisessä ja keskisessä Suomessa perjantai-iltana. Henkilövahingoista ei kuitenkaan kerrottu.

Kaakkois- ja Itä-Suomea illan mittaan piinannut myrsky saa yön aikana tuhoja aikaan myös läntisessä Suomessa, arvioitiin Ilmatieteen laitoksen päivystyksestä kello 21. Myrsky etenee parhaillaan luoteeseen Jyväskylän kautta kohti Oulua.

Pahimman ukkosalueen voima ei laitoksen arvion mukaan heikkene, ennen kuin myrsky on kulkenut Suomen halki. Myrskyn nopeus on 75 kilometriä tunnissa. Jos nopeus pysyy samana, se saavuttaa Pohjanmaan puoleenyöhön mennessä, Ilmatieteen laitos arvioi.

Tiet paikoin tukossa

Hätäkeskuksista ja poliisilaitoksilta kerrottiin, että paljon puita oli kaatunut teiden päälle. Muun muassa valtateillä 5, 9 ja 13 kaatuneet puut katkaisivat liikenteen. Myös rautatieliikenne katkesi sekä Savon radalla Pieksämäen ja Kuopion välillä.

Pohjoisesta etelään päin tulossa ollut matkustajajuna seisoo osittain tunnelissa hieman Pieksämäeltä pohjoiseen. Junan tielle on kaatunut puu, jota ei toistaiseksi ole saatu siirrettyä pois. Junan veturi ei ole tunnelissa, mutta muut vaunut ovat jääneet sinne.

Junan matkustajamäärästä ei ole toistaiseksi tietoa.

VR:n mukaan muillakin junilla on tällä hetkellä vaikeuksia eri puolella Suomea, kun voimakkaat myrskyt ovat tehneet tuhojaan.

Suonenjoen poliisista varoitettiin ihmisiä kello 20:n jälkeen liikkumasta tiellä, sillä sähköjohtoja oli pudonnut tien päälle ainakin Iisvedellä.

Myrskyrintama eteni Savoon Kaakkois-Suomesta. Se kulki ensin muun muassa Puumalan ja Sulkavan yli puita kaataen.

Mikkelin eteläpuolella viitostie meni poikki Hirvensalmen kohdalla. Myös Lappeenrannan ja Mikkelin välinen valtatie 13 oli tukossa.

Myrsky eteni ennen kello 20:ta Kuopiota kohti. Puita kaatui muun muassa valtatie 9:n päälle Suonenjoen ja Kuopion välillä.

Koillis-Savon poliisipäivystyksestä kerrottiin, että siellä oli nähty trombi. Tuusniemellä poliisipartio joutui mottiin kaatuneiden puiden vuoksi.

Jyväskylän hätäkeskuksen mukaan myrsky raivosi samanlaisena myös Keski-Suomen itäosissa. Sähkökatkoja raportoitiin taajan koko alueella.

Aluehälytyskeskukset ja poliisin päivystyspuhelimet ruuhkautuvat pahoin, kun ihmiset ilmoittivat vahingoista.

Osa Karjalan radasta auki

Myrskyn aiheuttamat vauriot Karjalan radalla välillä Joutseno-Lappeenranta on saatu korjattua ja junaliikenne pääsee jatkumaan normaalisti.

Kello 20:n jälkeen liikenne on edelleen poikki välillä Luumäki-Lappeenranta. Raivauskalusto on matkalla tarkastamaan vaurioita.

Imatran suunnasta tulleet junamatkustajat on kuljetettu linja-autolla Joutsenosta Lappeenrantaan. Korvaavaa kuljetusta vielä poikki olevalle rataosuudelle järjestetään parhaillaan.

-Toistaiseksi on mahdotonta sanoa, kuinka kauan vahinkojen korjaus välillä Luumäki-Lappeenranta kestää, kertoo junaohjaaja Vesa Kiuru Kouvolan asemalta.

Myrsky riehui myös Etelä-Savossa

Itäisessä Suomessa raivonnut myrsky eteni alkuillasta Etelä-Savoon. Tuulen kaatamat puut katkaisivat liikenteen valtateillä 5 ja 13 Mikkelin eteläpuolella. -Täällä on aikamoinen kaaos, kerrottiin Mikkelin poliisin hätäkeskuksesta kello 19.

Puita oli kaatunut tielle myös Sulkavalla ja Puumalassa, kerrottiin Savonlinnan aluehälytyskeskuksesta. Myös sähkökatkoista tuli ilmoituksia. Henkilövahingoista viranomaisilla ei ollut tietoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.