Mainos

Itä-Eurooppa rynni viisufinaaliin

Euroviisujen huomiseen loppukilpailuun selvisi yöllä ratkenneesta semifinaalista kymmenen maata. Tuoreet finalistit juhlivat Helsingin yössä. Itä-Euroopalla on huomattavan suuri edustus.

Yön semifinaalissa nähtiin useita eri musiikkityylejä. Suurin yllätys oli jopa viisuvoittajaksi veikatun Sveitsin DJ Bobon putoaminen pois karkeloista. Hänen nukkeshownsa ei vedonnut äänestäjiin.

Finaaliin jatkaneet kymmenen maata ovat Valko-Venäjä, Makedonia, Slovenia, Unkari, Georgia, Latvia, Serbia, Bulgaria, Turkki ja Moldova.

Itäisen Euroopan edustus oli vahva. Kun finalistien lista oli julkistettu, yleisö puhkesi buuauksiin.

Semifinaaliin osallistui 28 maata. Finaaliin pääsivät suoraan edellisten karkeloiden kymmenen parasta sekä viisujen neljä suurinta rahoittajamaata.

Juhlat alkoivat heti

Euroviisufinaaliin ensimmäistä kertaa selviytyneen Valko-Venäjän juhlat alkoivat heti semifinaalin jälkeen Areenan ulkopuolella. Liput liehuivat, ja Belarus-huudot raikuivat.

-Tämä on hieno asia Valko-Venäjälle ja meidän euroviisutiimillemme, joka on varmasti näiden euroviisujen kansainvälisin. Joukossamme on valkovenäläisten lisäksi ihmisiä Venäjältä, Armeniasta, Ruotsista, Ukrainasta, Virosta. Minusta tuntuu nyt tosi hyvältä, hehkutti Valko-Venäjän edustaja Koldun.

Georgian valtio oli panostanut kovasti maan ensimmäiseen euroviisuesiintymiseen. Niinpä laulaja Sopho oli heti semifinaalin tulosten selvittyä saanut onnitteluja loppukilpailuun pääsystään korkeilta tahoilta. Hän oli ennen jatkoon menijöiden lehdistötilaisuutta ehtinyt puhua jo parlamentin puhenaisen, maan kulttuuriministerin sekä Georgian presidentin rouvan kanssa.

Senaatintorilla jännitettiin

Viisujen oheistapahtumat saivat eilen illalla monet viipyilemään keskustassa tavallista pidempään. Viisujen semifinaalin suoraa tv-lähetystä seurasi Tuomiokirkon rappusilla screeniltä noin 3 000 ihmistä. Myös useissa kaupungin ravintoloissa oli järjestetty kisakatsomo, ja ne olivat tupaten täynnä. Semifinaalia ihasteli Areenassa vajaat 9 000 katsojaa.

Euroviisuihin liittyvä Helsinki-Party sulkee päivällä osan pääkaupungin kaduista autoliikenteeltä. Juhlaan kuuluu useita musiikkiesityksiä ja kulkueita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.