IT-jätti otti puolen miljardin lainan rohmutakseen lisää kryptovaluuttaa – osake lähti huimaan nousukiitoon

Tesla osti bitcoineja ja ilmoitti, että kryptovaluutta käy yhtiölle maksuvälineenä – miten poikkeuksellista tämä on? 2:35
Kerroimme aiemmin: Tesla osti bitcoineja ja ilmoitti, että kryptovaluutta käy yhtiölle maksuvälineenä – miten poikkeuksellista tämä on?

Teknologiayhtiö MicroStrategy otti puolen miljardin lainan ostaakseen lisää kryptovaluuttaa. Tämä sai yhtiön osakkeen nousukiitoon.

MicroStrategy omistaa enemmän bitcoinia kuin mikään muu yhtiö maailmassa. Nyt it-jätti on päättänyt ostaa roiman lisäpotin velkarahalla. Forbesin mukaan sijoituksen arvo on 500 miljoonaa dollaria.

Yhtiö ilmoitti viime viikolla aikovansa lainata 400 miljoonaa bitcoin-sijoitusta varten, mutta sijoitusinto kasvoi vielä 100 miljoonalla. Nyt otetun vakuudellisen lainan eräpäivä on vuonna 2028.

MicroStrategy omistaa entuudestaan 92 079 bitcoinia, joiden arvo kirjoitushetkellä on noin 3,7 miljardia dollaria. Yhtiö ei ole kertonut, milloin se tarkalleen aikoo ostaa lisää bitcoineja.

Ilmoituksen jälkeen MicroStrategyn oma osake lähti peräti 15 prosentin nousukiitoon.

Myös bitcoinin arvo on noussut viime päivinä Teslan toimitusjohtaja Elon Muskin tviitattua yhtiönsä hyväksyvän bitcoinit jälleen maksuvälineenä tietyin reunaehdoin.

Lue myös:

    Uusimmat