Mainos

Israelin taisteluhelikopterit iskivät Libanoniin

Israelin taisteluhelikopterit ovat tänään iskeneet Etelä-Libanoniin. Iskut tapahtuivat vastoimena Hizbollah-ryhmän kranaatti-iskulle israelilaiskohdetta vastaan.

Israelin taistelukopterit ovat tänään iskeneet Etelä-Libanoniin. Israelin armeija vahvisti hyökkäyksen ja ilmoitti pyrkineensä vahingoittamaan Hizbollah-ryhmän ilmatorjuntayksikköä.

Libanonin poliisin mukaan ensimmäinen isku tehtiin lähellä Tair Harfan kylää ja toinen Tellat al-Kharban alueella. Mahdollisista uhreista ei ole tietoa.

Israelin armeijan hyökkäystä pidetään vastatoimena sille, että yksi israelilainen sai aiemmin surmansa ja viisi muuta haavoittui Hizbollah-ryhmän tulituksessa Pohjois-Israelissa. Kuolonuhri oli tiettävästi ensimmäinen sen jälkeen, kun Israelin joukot vetäytyivät Etelä-Libanonista 2000.

Silminnäkijöiden mukaan Israelin taistelukoneet ja helikopterit olivat lentäneet koko aamun Etelä-Libanonissa ja jatkoivat partiointiaan ilmaiskujen jälkeen.

Libanonin ulkoministeriö ilmoitti puolestaan protestoineensa Israelin armeijan tunkeutumisesta maan ilmatilaan YK:n turvallisuusneuvostolle.

Libanonilainen Hizbollah on shiiamuslimien ääriliike, jolla on laaja sosiaalinen toimintaverkosto sairaaloineen ja useita kansanedustajia, mutta myös suuri sotilaallinen siipi. Israelin mukaan se on pelkkä terroristijärjestö.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.