Mainos

Israelin sotilaita haavoittui Etelä-Libanonissa

Israelin ilmavoimat iskivät tänään muslimisissien kohteita vastaan Etelä-Libanonissa. Hävittäjät tekivät kaksi ilmaiskua Israelin miehittämän ns. turvallisuusvyöhykkeen pohjoispuolella sen jälkeen kun seitsemän israelilaissotilasta oli haavoittunut tulitaistelussa Hizbollah-järjestön sissien kanssa.

Libanonin poliisin alustavien tietojen mukaan kukaan ei havooittunut israelilaisten ilmaiskuissa. Seitsemän israelilaissotilasta haavoittui aiemmin tänään vaikeasti tulitaistelussa Hizbollah-järjestön sissien kanssa Etelä-Libanonissa, kertoivat turvallisuuslähteet.

Yhteenotto tapahtui Israelin valvoman turvallisuusvyöhykkeen länsiosassa.

Hizbollahin mukaan sissit tappoivat tai haavoittivat seitsemää sotilaspartion jäsentä, mukaan lukien partion komentajan. Etelä-Libanonissa Israelin vastaista taistelua johtava iranilaismielinen Hizbollah on onnistunut surmaamaan tänä vuonna jo neljä israelilaissotilasta ja haavoittamaan noin kahtakymmentä.

Netanyahu ei halua keskustelua vetäytymisestä

Toistuvat yhteenotot ja tiistain tuhoisa, 73 sotilaan hengen vaatinut helikopteriturma ovat virittäneet Israelissa keskustelun asevoimien läsnäolon mielekkyydestä Libanonissa.

Keskustelu sai eilen lisää poliittista painoarvoa kun useiden eri puolueiden kansanedustajat sekä entiset turvallisuusviranomaiset kokoontuivat pohtimaan uutta linjaa Libanonin suhteen. Mahdollisuutena on myös esitetty Israelin yksipuolista vetäytymistä alueelta.

Pääministeri Benjamin Netanyahu kehotti kuitenkin tänään lopettamaan keskustelun, joka voi yllyttää muslimiterroristeja uusiin iskuihin Israelia vastaan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.