Mainos

Israelin Sharon ei usko rauhansopimukseen Arafatin kanssa

Israelin kovan linjan infrastruktuuriministeri Ariel Sharon ei usko, että rauhanneuvottelut palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kanssa onnistuvat. Sharon sanoi tänään uskovansa sopimuksen aikaansaamiseen palestiinalaisten kanssa "mutta vain, jos Arafat ei johda neuvotteluja".

Sharon vakuutti, että Israelin hallitus aikoo noudattaa palestiinalaisille annettuja lupauksia. Tosin israelilaisten ja palestiinalaisten keskenään tekemiä päätöksiä pitää Sharonin mukaan "korjata vastaamaan nykyoloja". Sharon on alusta lähtien tukenut israelilaisten uudisasutusalueiden rakentamista Länsirannalle.

Jasser Arafatin johtama palestiinalaishallitus puolestaan ilmoitti tänään, että palestiinalaiset odottavat osan israelilaisista joukoista vetäytyvän Länsirannan alueelta kahdeksan päivän kuluessa.
-Palestiinalaiset haluavat, että Israelin hallitus lunastaa lupauksensa ja vetää osan joukoista sovittua aikataulua noudattaen, palestiinalaisten edustaja Saeb Erakat ilmoitti.

Erakatin mukaan hän on painottanut Israelin pääministerille Benjamin Netanyahulle lähettämässään kirjeessä sitä, että Israelin armeijan on määrä aloittaa niin sanottu toinen laaja vetäytymisoperaatio syyskuun seitsemäntenä päivänä.

Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n johtajat ja Arafatin johtaman hallituksen edustajat varoittivat Israelin hallitusta eilen siitä, että joukkojen vetäytymisen viivästyminen "vahingoittaa Lähi-idän rauhanprosessia ja voi aiheuttaa sen, että rauhanneuvottelut lukkiutuvat täydellisesti".

Israelilaisten ja palestiinalaisten tammikuussa solmiman sopimuksen mukaan Israelin on määrä vetää osa Länsirannalle sijoitetuista sotilaista pois kolmessa eri vaiheessa. Osapuolten näkemykset siitä, kuinka merkittävistä sotilasmääristä on kyse, eroavat kuitenkin toisistaan.

Palestiinalaiset haluavat Israelin vetävän noin 90 prosenttia alueelle sijoitetuista sotilaista, israelilaiset puolestaan ovat alusta alkaen puhuneet paljon pienemmistä määristä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.