Mainos

Israelin ja Libanonin rajalla tulitaistelu

Israelin ja Libanonin välit ovat kiristyneet sen jälkeen, kun Israel ilmoitti maanantaina löytäneensä rajalta äskettäin paikalle tuotuja räjähteitä. Hizbollah-liikkeen mukaan räjähteet oli kuitenkin laitettu paikalle jo ennen viime kesän sotaa.

Libanonin ja Israelin asevoimat ovat käyneet tulitaistelun maiden rajalla. Kukaan ei kuitenkaan ole haavoittunut yhteenotossa.

Myöhään illalla tapahtunut laukaustenvaihto on ensimmäinen aseellinen välikohtaus Israelin ja Libanonin rajalla sitten lokakuun, jolloin Israelin joukot vetäytyivät Libanonista 34 päivää kestäneen sodan jälkeen.

Israelin turvallisuusjoukkojen mukaan libanonilaiset alkoivat ammuskella ilmaan, kun israelilaissotilaat ylittivät turva-aidan etsiessään Hizbollah-liikkeen asettamia räjähteitä. Israelin sotilaat vastasivat tulitukseen.

Israel ilmoitti maanantaina, että maiden rajalta oli löydettu Hizbollah-liikkeen asettamia räjähteitä. Israelin mukaan räjähteet oli tuotu alueelle äskettäin, mutta Hizbollahin mukaan ne oli tuotu paikoilleen jo ennen viime kesän sotaa.

Libanonilaislähteiden mukaan israelilaisten pioneerijoukkojen tukena oli Merkava-panssarivaunuja lähellä Jarounin kylää Bint Jbeilin kaupungin eteläpuolella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.