Israelin bussiräjähdysksessä kuoli yhdeksän, kymmeniä haavoittunut

Ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut ja kymmeniä haavoittunut tänä aamuna pommin räjähdettyä linja-autossa Pohjois-Israelissa.

Useita ihmisiä on kuollut pommin räjähdettyä linja-autossa Israelissa, lähellä Safedin kaupunkia, kertoivat poliisin edustajat ja pelastustyöntekijät.

Israelin television mukaan uhreja on ainakin yhdeksän, mutta tarkkaa määrää ei vielä tiedetä. Kuolonuhrien määrä voi yhä nousta, sillä kymmeniä ihmisiä on haavoittunut ja heistä monien vammat ovat vakavia.

Silminnäkijöiden mukaan räjähdys oli voimakas, ja se lennätti bussin katon ilmaan.

Palestiinalaisten äärijärjestö Hamas antoi pian iskun jälkeen Gazassa julkilausuman, jonka mukaan se on iskun takana. Hamasin mukaan sen sotilaallinen siipi, Ezzedine al-Qassam -prikaatit, teki iskun. Hamasin mukaan itsemurhapommittaja räjäytti linja-auton.

-Tämä on toinen kosto Salah Shehaden murhasta, Hamas ilmoitti.

Hamas-johtaja Shehade sai surmansa Israelin ilmaiskussa Gazaan heinäkuun lopulla. Iskussa kuoli yhteensä 15 ihmistä.

Linja-auto oli matkalla Haifasta Safedin kaupunkiin. Räjähdys sattui bussin ollessa pysähdyksissä lepopaikalla lähellä Meronin risteystä.

Räjähdyspaikan läheisyydessä sijaitsee juutalaisten pyhä paikka, rabbi Shimoen Bar Yohain hauta.

Palestiinalaishallinnon mukaan uusin isku on pääministeri Ariel Sharonin syytä. Israelin hallituksen edustaja Avi Pazner puolestaan sanoi maansa jatkavan taisteluaan palestiinalaismilitantteja vastaan "ilman armoa".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 04.08.2002)

Lue myös:

    Uusimmat