Mainos

Israelin armeija tuhosi palestiinalaistukikohdan

Israelin armeija räjäytti Länsirannan alueen Hebronin palestiinalaishallinnon ja -poliisin päämajan lauantain vastaisena yönä, silminnäkijät kertoivat.

Mahdollisista räjähdyksen aiheuttamista kuolonuhreista ei ole varmaa tietoa, mutta Israelin armeijan radion mukaan on todennäköistä, että rakennukseen piiritetyt 15 palestiinalaismilitanttia ovat jääneet raunioiden alle. Militantteja epäiltiin Israeliin kohdistuneista iskuista.

Räjähdys tuhosi suurimman osan kolmikerroksisesta päämajasta ja vaurioitti ympärillä olevia rakennuksia. Rakennus syttyi tuleen räjähdysten voimasta. Samalla alueelta kuului laukauksia ja Israelin helikopterit lentelivät rakennuksen yläpuolella.

Israelin armeija vahvisti myöhemmin vastanneensa yön aikana tapahtuneista kahdesta räjähdyksestä, joista jälkimmäinen tuhosi rakennuksen kokonaan. Aamulla armeijan puskutraktorit murskasivat sen vähän, mitä oli jäljellä.

Palestiinalaiset eivät antautuneet

-Yritettyämme turhaan saada rakennuksessa olevia palestiinalaisia ulos, pioneerit räjäyttivät osan muqataasta (päämajasta), armeija sanoi tiedotteessaan.

Rakennusta oli piiritetty neljän päivän ajan. Palestiinalaisneuvottelija Talal Sadr kävi perjantaina rakennuksessa, mutta sanoi, ettei löytänyt sieltä ketään. Sadr muistutti kuitenkin, että päämaja on erittäin suuri. Hän ei käynyt kaikissa rakennuksen huoneista.

Silminnäkijöiden mukaan Israelin armeijan joukot tunkeutuivat päämajaan myöhään perjantaina. Heidän mukaansa rakennuksessa liikkui sotilaita, ja paikalle oli tuotu myös vahvistuksia. Yön räjähdyksen voima rikkoi kymmenien lähiseudun talojen ikkunat.

Gazan alueella, lähellä Deir Balahin pakolaisleiriä, palestiinalaisnainen sai surmansa israelilaisluodeista lauantaiaamuna, palestiinalaislähteet kertoivat. Hänen miehensä loukkaantui tulituksessa.

Palestiinalaislähteiden mukaan israelilaissotilaat olisivat estäneet auttamasta loukkaantunutta naista, joka menehtyi verenhukkaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.