Mainos

Israel varoitti gazalaisia lähestymästä rajaa – pudotti alueelle lentolehtisiä

Israel on pudottanut Gazan kaistaleelle lentolehtisiä, joissa varoitetaan palestiinalaisia lähestymästä raja-aitaa.

Tuhansia palestiinalaisten odotetaan kerääntyvän Israelin ja Gazan rajalle osoittamaan mieltään. Mielenosoitukset ovat kääntyneet väkivaltaisiksi Israelin armeija on tappanut kaikkiaan 31 palestiinalaista ja vahingoittanut satoja. Joka viikko gazalaiset ovat heitelleet kiviä ja polttaneet renkaita lähellä raja-aitaa, jossa Israelin tarkka-ampujat ovat asemoituneet.

Sotilaat ovat ampuneet ne, jotka ovat tulleet liian lähelle raja-aitaa, toimet ovat herättäneet ankaraa kansainvälistä arvostelua liiallisesta voiman käytöstä. Israel on puolestaan syyttänyt islamistijärjestö Hamasia mellakoiden koollekutsumisesta. Viimeaikaisten mellakoiden estämiseksi Israel pudotti ensimmäistä kertaa alueelle lentolehtisiä, joissa se varoittaa raja-alueelle saapumista.

Alueella on meneillään viikkoja kestävä protesti, jolla halutaan palestiinalaisille oikeus palata takaisin Israelin puolelle vanhoille asuinseuduilleen. Protestien on tarkoitus kestää toukokuun puoliväliin asti, jolloin tulee kuluneeksi 70 vuotta Israelin itsenäisyysjulistuksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.