Mainos

Israel poistaa tiesulkuja Länsirannalta

Israel kertoo aikovansa helpottaa Länsirannan matkustusrajoituksia tiesulkuja poistamalla. Ulkoministeriö ilmoitti asiasta Yhdysvaltain ulkoministerin Condoleezza Ricen Lähi-idän vierailun yhteydessä.

Rice sanoi eilen Israeliin saapuessaan, että yksi hänen matkansa päätarkoituksia on neuvotella käytännön helpotuksia Länsirannan palestiinalaisten elämään. Israel on rajoittanut palestiinalaisten liikkumista turvallisuussyihin vedoten.

Rice tapasi tänään Jerusalemissa Israelin puolustusministerin Ehud Barakin ja palestiinalaisten pääministerin Salam Fajjadin. Kolmenkeskisen tapaamisen jälkeen julkistetussa ulkoministeriön asiakirjassa kerrottiin, että Israel aikoo poistaa viitisenkymmentä tiesulkua Länsirannalta.

-Minusta tämä on erittäin hyvä alku, kommentoi kolmipäiväisellä vierailulla Lähi-idässä oleva Rice.

Barakin kanslian mukaan Israel poistaa teitä tukkivia maavalleja Länsirannan kaupunkien väliltä. Palestiinalaiset ovat halunneet Israelin näiden lisäksi purkavan joitain armeijan päätarkastusasemista, mutta Israel ei ole suostunut tähän turvallisuusnäkökohtiin vedoten.

Pitkät jonot ja tiukat Israelin sotilaiden turvatarkastukset ovat tehneet tarkastusasemista vihattuja miehityksen symboleja. Palestiinalaiset ovat pitäneet tarkastuksia ja matkustusrajoituksia esteinä rauhansopimukselle, jonka Yhdysvallat toivoo syntyvän vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.