Mainos

Israel ei vapauta äärijärjestöjen jäseniä - Hamas raivoissaan

Israel ei aio vapauttaa Hamasiin ja Islamilaiseen jihadiin kuuluvia palestiinalaisvankeja. Palestiinalaiset syyttävät Israelia rauhanprosessin ajamisesta umpikujaan.

Israel ei aio vapauttaa Hamasiin ja Islamilaiseen jihadiin kuuluvia palestiinalaisvankeja, kertoi maan radio tänään.

Vankikysymystä pohtinut ministerikomissio päätti vapauttaa 350 vankia, joiden nimet olivat maan sisäisen turvallisuuspalvelun Shin Bethin kokoamassa listassa.

Komission mielestä maan hallituksen pitäisi kuitenkin pohtia uudelleen vapautetuiksi ehdotettujen sadan äärijärjestöihin kuuluvan vangin kohtaloa.

Palestiinalaishallinnon vankiasioista vastaava ministeri kritisoi rajusti komission päätöstä ja sanoi sen ajavan rauhanprosessin umpikujaan. -Olemme joutuneet valtaisaan poliittiseen kriisiin Israelin kanssa ja tämä päätös ajaa käynnissä olevan poliittisen prosessin umpikujaan, ministeri Hisham Abdelrazzaq sanoi.

Myös äärijärjestöt Hamas ja Islamilainen jihad arvostelivat Israelin päätöstä voimakkaasti. Hamasin edustaja varoitti "vaarallisista seurauksista".

Vankien vapauttaminen tapahtuu asteittain, ja sen on maan radion mukaan arveltu alkavan, kun maan pääministeri Ariel Sharon aloittaa Yhdysvaltain-vierailunsa ensi viikolla.

Abbasin asema vaakalaudalla

Myös palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas vierailee Yhdysvalloissa heinäkuun lopun aikana.

Tiedotusministeri Nabil Amr varoitti tänään, että Abbasin tulevaisuus pääministerinä on vaarassa, jos hän ei saa Yhdysvaltoja painostamaan Israelia toimeenpanemaan oman osuutensa tiekarttana tunnetusta rauhansuunnitelmasta.

Palestiinalaishallinnon Gazan alueen turvallisuudesta vastaava viranomainen puolestaan sanoi, että Hamas ja Jihad eivät voi olettaa saavansa pitää aseitaan loputtomasti, jos rauhanprosessi etenee. Äärijärjestöt ovat vastustaneet jyrkästi aseistariisuntaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.