Mainos

Israel avasi Gazan raja-asemat

Israel avasi tänään uudelleen Gazan alueen raja-asemat, jotka oli suljettu raketti-iskujen vuoksi. Alueelle oli tulossa muun muassa sementtiä ensi kerran yli vuoteen.

Gazasta ammuttiin jälleen maanantaina Israeliin raketti. Iskussa ei haavoittunut kukaan, eikä se aiheuttanut aineellisia vahinkoja. Tämä oli viides raketti-isku sen jälkeen kun Israel ja Gazaa hallitseva Hamas-järjestö solmivat tulitauon 19. kesäkuuta.

Israel on sulkenut raja-asemat myös aiempien raketti-iskujen jälkeen.

Hamasin tulkinnan mukaan Gazan saarto pitäisi purkaa tulitauon myötä. Israel on tähdentänyt, että kuljetukset alueelle voivat jatkua vain jos raketti-iskut loppuvat.

Egypti taltutti palestiinalaisia vesitykeillä

Egyptin turvallisuusviranomaiset käyttivät vesitykkejä hillitäkseen rajan yli ryntääviä palestiinalaisia. Tuhannet palestiinalaiset pyrkivät Gazasta Egyptiin Rafahin rajanylityspaikalta.

Kuusi turvallisuusjoukkojen jäsentä loukkaantui palestiinalaisten heiteltyä heitä kivillä. Viranomaisten mukaan palestiinalaiset ovat vihaisia, sillä kaikkia halukkaita ei päästetä Egyptin puolelle.

Viranomaisten mukaan tilanne saatiin myöhemmin rauhoittumaan.

Tammikuussa sadattuhannet palestiinalaiset ryntäsivät Egyptiin ostamaan elintarvikkeita ja muita elintärkeitä hyödykkeitä, kun palestiinalaistaistelijat olivat räjäyttäneet raja-aitoihin valtavia aukkoja.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.